Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija francuskih spasitelja

VIDEO: Spašena nakon 15 dana pod ruševinama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski spasioci pronašli su u srijedu živu djevojku u ruševinama glavnog grada Haitija Port-au-Princea.

I 15 dana nakon katastrofalnog potresa koji je poharao tu karipsku državu pod ruševinama ima preživjelih.
Sedamnaestogodišnja Darlene Etienne izvučena je teško dehidrirana i s ozlijeđenom nogom iz ruševina kuće u krugu sveučilišta St. Gerard, a nakon spašavanja zbrinuta je u francuskoj bolnici. Spasioc J.P. Malaganne izjavio je da je djevojka bila sretna, šokirana i uplakana. 'Ne znam kako je toliko izdržala. To je čudo', kazao je Malaganne britanskoj agenciji Reuters.

Pročitajte i ovo Policijski auto Po nalogu EPPO-a Cure detalji akcije europskih tužitelja: Zbog milijunske prijevare uhićeni direktor kutinske tvrtke, sudski vještak i ovlašteni inženjer elektrotehnike Ilustracija Zatreslo se Potres zatresao Rumunjsku i Srbiju

>> VIDEO: Spašen ispod ruševina nakon 14 dana

Američka novinska agencija AP prenosi izjavu njene obitelji koja je bila uvjerena da je Darlene poginula u potresu koji je 12. siječnja uništio Haiti i glavni grad Port-au-Prince. Procjenjuje se da je u potresu, jačine sedam stupnjeva po Richteru, poginulo oko 200 tisuća ljudi, dok ih je milijun i pol ostalo bez domova. Stotine tisuća preživjelih trpe od gladi i ozlijeda, nemaju se kamo skloniti i preživljavaju od humanitarne pomoći. Posljednji preživjeli na Haitiju pronađen je 14 dana nakon katastrofe, kada su američki vojnici iz ruševina zgrade u staroj gradskoj jezgri Port-au-Princea izvukli 35-godišnjeg muškarca. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene