Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Infiltracija vehabija

Djevojka s maramom prestrašila beogradske studente

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djevojka koja je feredžom prekrila glavu izazvala je paniku na beogradskom Fakultetu sigurnosti. Budući sigurnjaci su se uplašili da će odletjeti u zrak.

Pomutnja je nastala na fakultetu kada su sigurnosne kamere registrirale u hodniku djevojku prekrivenu maramom. Osiguranje je na kraju potvrdilo da je došlo do zabune. Studentica je došla na fakultet kako bi nostrificirala diplomu Međunarodnog sveučilišta u Novom Pazaru, javlja srpski Mondo. 'To je naša studentica koja ovdje redovito polaže ispitnu razliku. Ljudi su ipak prestrašeni napadima ekstremista svuda u svijetu, pa može doći i do ovakvih pomalo komičnih situacija. Sve u svemu, ništa se bitno nije dogodilo', rečeno je na Fakultetu za srpski list Alo.

Pročitajte i ovo Ljubljana, ilustracija osjetili plin Uzbuna u glavnom gradu u susjedstvu! Građane uznemirio neugodan miris Slika nije dostupna Bulatović pokrenuo lavinu?! Srbija: Prosvjednici prijete jedenjem prstiju

Studentima nije bilo svejedno kada su vidjeli djevojku, jer su još uvijek pod utjecajem nedavnog terorističkog napada u Moskvi, kojeg su izvele 'crne udovice'. 'Bilo nam je sumnjivo pošto se ova djevojka počela intenzivno pojavljivati na fakultetu poslije predavanja ruskog ambasadora Aleksandra Konuzina. Možda je ta djevojka najbenignije stvorenje, ali studenti su imali opravdan razlog za strah poslije svega. Mnogi su pobjegli iz zgrade u strahu', rekao je anonimni izvor s fakluteta.

Sveučilište u Novom Pazaru je osnovano novcem iz Saudijske Arabije. 'Znak tog fakulteta je Kuran i sunce, što potvrđuje sumnju da je riječ o vehabističkoj priči. Osiguranje tog fakulteta je pod kontrolom AID-a, obavještajne službe BiH. Opasnost u vezi nostrifikacije diploma s tog fakulteta je što će onda Fakultet sigurnosti zapljusnuti novopazarske vehabije. S diplomom njihovog fakulteta ne mogu se zaposliti u državnim službama, ali kada nostrificiraju diplomu kod nas, moći će se infiltrirati u državne institucije', rekao je isti fakultetski izvor. 'Grupa profesora u Češkoj je nedavno prešla na Islam, a sličan scenarij moguć je i u Srbiji, jer je u posljednje vrijeme pojačana aktivnost nekih islamskih zemalja u regiji. Loše materijalno stanje naših građana mogu iskoristiti kao svoju prednost, a u Srbiji se dosta toga može kupiti novcem', strahuje anonimni izvor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene