Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješna i talentirana

Djevojka, izbjeglica iz Bosne, postala najmlađa ministrica u Švedskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako na izborima nije uspjela ući u parlament, premijer joj je ponudio mjesto ministrice obrazovanja, a nazvao ju je dok je ručala s dečkom, otkrila je medijima.

Bosanka Aida Hadžialić (27) postala je najmlađa ministrica u novoj vladi Švedske, koju je u petak predstavio premijer Stefan Löfven. Zadužena je za ministarstvo obrazovanja.
Aida je imala samo pet godina kada je njezina obitelj izbjegla iz ratom zahvaćene BiH, odnosno iz Foče, piše Klix.ba.

Pročitajte i ovo Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene Slika nije dostupna 'Znam da su mnogi razočarani u mene' ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

'Preko noći smo morali ostaviti sve iza sebe - kuću, članove rodbine i prijatelje. Nekako smo jedva prikupili novac za putovanje u Švedsku', napisala je Hadžialić na svom blogu.

Aida se u politiku uključila sa 16 godina, nakon ubojstva švedske političarke Anne Lindh. Pridružila se Švedskoj socijaldemokratskoj uniji (SSU). Diplomirala je pravo 2010. godine, nakon čega je postala gradonačelnica Halmstada.

Švedska će priznati palestinsku državu

Sada je, s 27 godina postala najmlađa švedska ministrica u povijesti te zemlje.

Na ovogodišnjim izborima nije uspjela ući u švedski parlament, ali joj je potom švedski premijer Stefan Löfven ponudio mjesto ministrice. Premijerov poziv došao joj je s prikrivenog broja, dok je ručala s dečkom, otkrila je medijima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene