Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Toliko o 'zrelim ljudima'

Djevojčice spasile ženu koja se onesvijestila na pruzi, prolaznike nije bilo briga!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izgleda da se sve na ovom svijetu preokrenulo, da je došlo vrijeme da odrasli uče od djece.

Dvije krasne djevojčice iz ruskoga sela Ivaniva, Julija Kovalenko i Julija Rassolova, obje 12-godišnjakinje, spasile su 1. siječnja oko 18 sati život neimenovanoj ženi koja se onesvijestila na željezničkoj pruzi.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin scenarij koji nitko ne želi Putin na krilima pobjede: "Svima je jasno da će ovo biti samo jedan korak od trećeg svjetskog rata" Pogled na Zemlju s Mjeseca moćno ubojito sredstvo Rat se seli u svemir? Evo što najveće vojne sile kažu o donedavno nezamislivom načinu ratovanja

Priča nažalost ima i ružnu stranu, a kaže da su djevojčice uzalud pokušavale u pomoć dozvati prolaznike jer nikoga naprosto nije bilo briga.

Brižni mladić skinuo sa sebe majicu i kapu da spasi promrzlog beskućnika

"Presrela sam jednoga muškarca i zamolila ga za pomoć budući da Julija i ja ženu nismo mogle pomaknuti same. Međutim, on me samo pogledao i šutke nastavio svojim putem", ispričala je medijima Rassolova, koja je potom uspjela doći do telefona i obavijestiti policiju.

Dvojica policajaca su stigla već nakon pet minuta, a nakon što su ženu sklonili na sigurno, dozvali su liječnike koji su unesrećenu prebacili u bolnicu.

Djevojčice su u međuvremenu vlasti prepoznale kao junakinje, javno su pohvaljene što nisu bile ravnodušne prema tuđoj nesreći, a u utorak su im uručeni i simbolični pokloni, slatkiši i igračke. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene