Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronašli ju spasioci

Dirljiva priča iz Teksasa: Djevojčica preživjela u vodi pridržavajući se za leš svoje majke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od najdirljivijih priča nakon što je uragan Harvey poharao Teksas jest priča o djevojčici koju su spasioci pronašli kako se pridržava za tijelo svoje majke. Tim spasioca uočio je maleni ružičasti ruksak djevojčice Jordyn Grace te tako povukao nju i njezinu majku u čamac.

Priča o djevojčici koju su spasioci pronašli kako se čvrsto pridržava za tijelo svoje majke jedna je od najdirljivijih koja je proizašla nakon što je uragan Harvey poharao Teksas. Otkriveno je da se radi o trogodišnjoj Jordyn Grace, kćeri 41-godišnje medicinske sestre Colette Sulcer.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

Colette je vozila cestom, a onda je skrenula na parkiralište i s Jordyn u naručju pokušala pronaći put na sigurno. Voda je bila jača i odvukla ih je u kanal. Colette nije dugo izdržala, a malena se Jordyn  za nju čvrsto uhvatila i mrtvo ju je tijelo njezine majke u konačnici spasilo.

Spasioci su ih krenuli tražiti čamcem. U jednom su trenutku ugledali maleni ružičasti ruksak iznad površine blatnjave vode. Bila je to Jordyn koja je drhtala od pothlađenosti držeći se za majku. Obje su ih odmah izvukli, ali Colette je već bila izdahnula. "Mama se samo pomolila", rekla je djevojčica, koju su prebacili u bolnicu u Beaumontu gdje se uspješno oporavlja. O njoj će brigu preuzeti 38-godišnja tetka Antionette Logan.

"Jordyn mi je rekla da su u toj prljavoj vodi bili prilično dugo. Strašno je što joj je mama umrla, ali pravo je čudo što je ona preživjela", izjavila je Logan. Tragedija koja je zadesila djevojčicu potresla je čitavu zajednicu, posebice rodbinu preminule Colette.

"Cijela naša obitelj služi svojoj zajednici i jako se ponosimo time", izjavila je Antionette. U Beaumont se s kćerkicom vraćala iz Houstona, u koji je prije nekoliko dana otišla na koncert Eda Sheerana. Svoje je bližnje preko društvenih mreža i SMS-ova obavještavala o tome kako pokušava pobjeći od poplava.

"Svi smo u potpunom šoku. Za ovakve stvari mislite da se događaju nekome drugom, negdje daleko, ne ovdje i ne nama", izjavila je rođakinja preminule Colette Vanessa Jackson. "Jordyn je jedina curica u svojoj generaciji u cijeloj našoj obitelji, svi imamo samo sinove. Ona je naše posebno malo čudo. Teško mi je sve ovo pojmiti", rekla je Sylvia Allison, još jedna rođakinja, piše New York Times.

"Ovo nas je sve dotuklo u bolnici, rekao je Michael LeBouef, stari prijatelj preminule Colette, koji je s njom dugi niz godina zajedno radio u bolničkom centru u Port Arthuru. "Kad bi se ona nasmiješila, kao da je netko svjetlo upalio u sobi, tako je to izgledalo. Nikad je nisam vidio u lošem raspoloženju, a nije da joj je bilo lako u životu. Svi su je voljeli", dodao je LeBouef. Kaže da su i on i drugi kolege s Colette razmjenjivali poruke, ali u utorak je sve stalo. "Poruke su jednostavno prestale stizati", zaključio je LeBouef.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene