Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezaštićene male žrtve

Užas siromaštva: Djevičanstvo svoje djece prodaju perverznim bogatašima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nisam željela ići, ali morala sam, zbog svoje obitelji. Nisam razumjela što mi je govorio, no shvatila sam da želi da se skinem. Nisam ljuta na svoju majku. Siromašni smo i u dugovima. Zato me je prodala', govori rezignirano Danet.

Kambodža je jedna od najsiromašnijih zemalja svijeta, a prodavanje djevičanstva jedan je od načina na koji mnogi pokušavaju zaraditi. No, djevičanstvo ne prodaju odrasle djevojke i žene već svoju djecu pedofilima i silovateljima u ruke predaju njihovi roditelji, i to nerijetko za doslovce 'šaku dolara'.

Pročitajte i ovo Uhićenja u Srbiji akcija Armagedon Skupina pedofila uhićena u susjedstvu: Žrtve su im bile djeca od 3 do 14 godina Ilustracija gnjusno Velika akcija u susjedstvu: Devet uhićenih zbog dječje pornografije, fotografije prodavali preko PayPala

Independent je objavio priču o Danet iz ruralnog područja u okolici Phnom Penha koja danas ima 14 godina. Živi u kući na drvenim stupovima s roditeljima i još osmero braće i sestara. Kuća nema ni zidove. Kada je imala 10 godina, bila je zatvorena danima, na milost i nemilost britanskom pedofilu. Majka ju je silovatelju prodala za 750 dolara tjedno.

Michael Leach (54), njezin zlostavljač i bivši savjetnik u vladi, danas je u zatvoru. Osuđen je na 12 godina.

'Nadam se da će tamo ostati zauvijek. Bio je okrutan', kaže Danet. Prvi dan njemu ju je odvela majka, a drugi dan ju je odvezao otac.

'Nisam željela ići, ali morala sam, zbog svoje obitelji. Nisam razumjela što mi je govorio, no shvatila sam da želi da se skinem. Nisam ljuta na svoju majku. Siromašni smo i u dugovima. Zato me je prodala', govori rezignirano Danet.

Njezin otac radi kao taksist na motoru i zarađuje pet dolara dnevno. Prodaja njezine nevinosti bila je način da se nahrani devetoro gladnih dječjih usta.

Osam sati dnevno svezana za stup, jer ju je majka dala kao jamstvo za zajam

No, njezin otac danas obećava da to više neće napraviti niti jednom svojem djetetu.
'Čak i ako budemo morali jesti zemlju. Nikad više nećemo prodati niti jedno naše dijete. Jako mi je žao zbog moje kćeri', kaže danas Danetin otac.

Kupuju djecu za bogataše

Trgovanje djevičanstvom veliki je problem u Kambodži protiv kojeg se bore uglavnom samo nevladine udruge. Bogati Azijci  vjeruju da će im seks s djevicom donijeti dobro zdravlje, sreću pa čak i izliječiti bolesti kao što je AIDS.

Djevice se mogu 'nabaviti' u bordelima i karaoke barovima, no posrednici često idu po selima i ciljano obilaze najsiromašnije obitelji te kupuju njihovu djecu za bogataše.

Problem je i što policija ne radi svoj posao. U zemlji u kojoj je seks tradicionalno predmet i sredstvo trgovine nisu educirani ni obučeni kako se boriti protiv toga, a policija nema sredstva za borbu protiv 'traffickinga'.

Policajci imaju male plaće pa su potkupljivi, a roditelji se, s druge strane, ne boje prodavati svoju djecu jer ih za to nitko neće ni kazniti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene