Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Prepreka poboljšanju odnosa

SAD i Rusija u sve gorim odnosima, na istoku Ukrajine ubijen američki promatrač OESS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki državni tajnik Rex Tillerson rekao je u nedjelju u telefonskom razgovoru s ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom da djelovanje Moskve na istoku Ukrajine ostaje prepreka poboljšanju odnosa između SAD-a i Rusije.

U tom telefonskom razgovoru, do kojeg je došlo nakon smrti američkog promatrača Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) na istoku Ukrajine, dvojica su dužnosnika naglasila potrebu da sve strane, posebno separatističke snage kojima upravlja Rusija, odmah provedu dogovoreno iz sporazuma iz Minska, rekao je glasnogovornik američke administracije Mark Toner.

Pročitajte i ovo Ruski interkontinentalni balistički projektil "Balkan nije spreman" Vojni stručnjak o izgledima za veliki rat: "Rusija bi u jednom slučaju upotrijebila nuklearno oružje, a treći svjetski rat trajao bi nekoliko dana" Joe Biden Velika bitka NATO-a i Rusije Što se krije iza Bidenova upozorenja o Balkanu: "To je skrivena poruka za jednu zemlju"

OESS je objavio u nedjelju da je njegov promatrač ubijen u eksploziji mine na istoku Ukrajine američki državljanin, a da su ranjeni Čeh i Nijemac.

Ubijeni američki promatrač prva je žrtva specijalne promatračke misije (SMM) OESS-a u Ukrajini otkako je raspoređena prije tri godine u toj regiji gdje nadzire poštivanje mirovnih sporazuma.

Oko 600 promatrača OESS-a zaduženo je za kontrolu poštivanja mirovnih sporazuma na pobunjeničkom istoku Ukrajine gdje je više od 10.000 osoba ubijeno od početka sukoba u travnju 2014. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene