Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Djeci davali 'lude pilule' pa ih prisiljavali da izvode seks show za odrasle

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ruševnim sobama bivšeg vrtića u malenoj teksaškoj provinciji, djeci od kojih su neka imala tek pet godina, davane su tablete protiv bolova koje su zvali "lude pilule“ te ih se prisiljavalo da izvode seks predstavu za grupu odraslih.

Dvoje ljudi je već osuđeo a sad i treća osoba, povezana sa skupinom koja je u gradu poznata kao grupa "swingera“, čeka suđenje koje bi se trebalo održati u ponedjeljak u Mineoli, mjestu od svega 5100 stanovnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stravičan zločin Sedmorica silovala 13-godišnjakinju, njezinog dečka prisilili da sve gleda: "Preklinjem vas, nemojte me povrijediti, pustite me" Granični prijelaz Eagle Pass - 2 kriza u Americi Slijedi li kaos na granici? Konvoj kamiona sve bliže, organizatori najavljuju dolazak tisuće vozila

'Ovo je zbilja šokiralo cijeli grad,' rekla je Shirley Chadwick, dugogodišnja stanovinca Mineole. 'To je užasno.'

Patrick Kelly (41) osuđen je zbog seksualnog napada na dijete, uklanjanja fizičkih dokaza te bavljenja organiziranim kriminalom.

Sve u svemu, šestero odraslih je osuđeno za sudjelovaje u kriminalnim radnjama, uključujući i roditelja troje djece koja su bila iskorištavana.

Porota je vijećala manje od pet minuta prije nego što su iznijeli presudu protiv dvoje prvooptuženih koji su okrivljeni za pripremanje djece za seks show u vrtiću te dobavljanje Vicodina poznatijeg kao „lude pilile“ pomoću koje su djecu omamljivali da izvode predstavu.

Jamie Pittman i Shauntel Mayo osuđeni su na doživotnu zatvorsku kaznu. Kellyja također čeka doživotna ako bude osuđen a tužitelji iz Smith Countyja nadaju se još jednoj brzoj proceduri.

Thad Davidson, Kellyjev odvjetnik, izjavio je da je njegov klijent prošao detektor laži čime je dokazao svoju nevinost, te se nada poštenom suđenju.

'Mislim da je nemoguće dobiti pošteno suđenje u krugu od 120 km koje obuhvaća Smith County,' rekao je Davidson.

Mineola, udaljena oko 80 km istočno od Dallasa, mala je zajednica, konzervativno usmjerena s više od 30 crkava. Stanovnici žele zaboraviti skandal što je prije moguće.

Jednokatnica u kojoj su djeca u dobi od 12,10 i 7 trenirana da nastupaju pred publikom od 50 do 100 ljudi, jednom tjedno, stoji prazna nakon što je vlasnik 2004. istjerao organizatore te bolesne predstave.

Doris Newman, urednica lokalnih novina „The Mineola Monitor“, kaže da su se glasine o zabavama „swingera“ raširile gradom ali nitko nije imao pojma da su i djeca u to uključena.

Newman, koja može vidjeti zgradu s prozora svog ureda, prisjeća se kako je parking vikendom navečer uvijek bio pun.

Prema službenom izvješću policije, prvo se istraživala žalba iz lipnja 2005., u kojoj je majka jednog djeteta opisala kako su djeca plesala među muškarcima koji su izvodili bludne radnje.

Na drugom suđenju, svjedočila Kristi Hachtel, socijalna radnica koja je izjavila: 'Vidjela sam svašta ali ni u svojoj najgoroj noćnoj mori nisam mogla zamisliti ovako nešto. Djeca su iskorištavana na zbilja gnjusan način.'

Djeca se sada dobro oporavljaju, rečeno je u socijalnom centru.

'Kroz savjetovanje i terapiju, napokon se osjećaju sigurno i zaštićeno,' izjavila je glasnogovornica centra.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene