Obavijesti Video Pretražite Navigacija
12 dana potrage

Dječaka je tražila cijela zemlja, otkriće je bilo stravično: "Nisam to učinila! Tek sam ovoga jutra preuzela auto!"

Gabriel Cruz (Foto: AFP)
Gabriel Cruz (Foto: AFP) Foto: Afp
Osmogodišnji dječak čiji je nestanak digao Španjolsku na noge zadavljen je istoga dana kada je nestao, potvrdili su nalazi obdukcije.

Tijelo Gabriela Cruza pronađeno je u nedjelju u prtljažniku automobila koji je vozila partnerica njegova oca Ana Julia Quezada. Ona je uhićena, a bizarno je da se redovito pojavljivala na svim organiziranim potragama za dječakom.

Pročitajte i ovo Ilustracija bio s prijateljem Velika potraga za dječakom, poklopio ga ogroman val na šetnici i odnio u more: "Htjeli su se fotografirati" Slika nije dostupna kraj potrage Policija potvrdila: Pronađen je nestali maloljetnik iz Vranjica

Gabriel Cruz nestao je 27. veljače u južnoj španjolskoj pokrajini Almeriji. U potragu je bilo uključeno više od 4000 policajaca i volontera.

U ponedjeljak je uhićena Quezada policiju odvela na sva mjesta ključna za istragu. Ona je dječakovo tijelo skrila na obiteljskom imanju u selu Rodalquilar, no policija ju je ulovila dok je tijelo pokušavala prebaciti na drugu lokaciju.

U videu uhićenja može se čuti kako viče: "Nisam to učinila! Tek sam ovoga jutra preuzela auto!"

U međuvremenu, policija ispituje jedan prijašnji slučaj smrti djeteta koje je također bilo pod njezinim nadzorom. 1996. godine četverogodišnja djevojčica pala je s prozora kuće u gradu Burgosu gdje se nalazila s Quezadom, koja je inače iz Dominikanske Republike. Ta je smrt tada proglašena nesretnim slučajem.

Gabriel je posljednji put viđen kako napušta kuću svoje bake u selu Las Hortichuelas u općini Nijar. Rekao je da ide do prijatelja na igranje, no nikad se nije vratio kući.

3. ožujka njegov je otac Angel Cruz, u društvu Ane Julije Quezade, oko 10 kilometara od kuće pronašao njegovu majicu s uzorkom njegove DNK.

Španjolski mediji javljaju da je Quezada otad pod prismotrom policije.

U ponedjeljak je Gabrielova majka Patricia Ramirez rekla kako je od početka sumnjala u Quezadu, no ipak je apelirala na mir i da se institucijama dopusti da odrade svoj posao, piše BBC.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene