Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatna okrutnost

Dječak umro jer su ga otac i maćeha kaznili s pet dana bez vode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teksaške vlasti objavile su kako je dječak, koji je preminuo prošli mjesec, dehidrirao jer su mu njegov otac Michael James i maćeha Tina Alberson na pet dana tijekom srpanjskih vrućina uskratili vodu. Bila je to kazna jer su mislili da je on ukrao bratove dijelove gitare.

Dallas news piše kako je Jonathanova baka Sue Shotwell kazala da ju je dječak zvao nekoliko dana prije smrti i rekao da se boji što će, prema sudskoj odluci o skrbništvu, mjesec dana morati živjeti s ocem i maćehom.

Pročitajte i ovo Donald Trump Cjenkao se sa sudom Trumpu istječe vrijeme: Mora platiti 454 milijuna dolara ili bi mogao ostati bez nekretnina Islam Halilov Tijekom terorističkog napada VIDEO Hrabri dječak spašavao ljude tijekom krvoprolića: "Jako sam se bojao, mislio sam da će baciti granatu i na nas..."

'Jonathan me nazvao i rekao: 'Mogu li umjesto kod njih doći kod tebe. Znam da ću ovdje biti u nevolji jer sam uvijek u nevolji'. To je bilo prvi put da sam od njega čula nešto takvo', ispričala je Jonathanova baka.

Jonathan je kolabirao 25. srpnja u njihovu domu. Kod oca je s njim bio i njegov brat blizanac Joseph. On je ispričao kako su otac i maćeha Jonathana zatvorili u sobu bez klima uređaja i rekli mu da mora stajati uz prozor kako bi bio na suncu. Na podu su nacrtali slovo X na mjestu gdje mora stajati. Joseph je kazao je i kako je na dan smrti Jonathanu u grlu zapeo komadić kikirikija, no da mu nisu dozvolili da ga ispere vodom. 

'I dalje mu nisu dozvolili da uzme vode', ispričao je Joseph istražiteljima. Dodao je kako su se on i brat uvijek držali zajedno i pomagali jedan drugom, no kako mu ovaj put nije mogao pomoći. Bojao se da i on ne 'zaradi sličnu kaznu'. 'Želio sam nešto učiniti, no ništa nisam mogao. I meni bi napravili isto', kazao je Joseph.

Prema policijskoj dokumentaciji dječak je trpio užasne bolove sve dok nije kolabirao i glavom udario u pod. Hitna pomoć ga je prevezla u lokalnu bolnicu gdje su ga bezuspješno pokušavali reanimirati. Otac i maćeha su uhićeni.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene