Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatno

Dječak s poteškoćama osuđen jer je snimao nasilnike kako ga maltretiraju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
15-godišnji dječak proglašen je krivim za tajno snimanje nasilja kojem je svakodnevno bio izložen od nekolicine kolega iz razreda.

Shea Love (40), iz gradića South Fayette (Pennsylvania), je majka dječajka koji je svakodnevno bio žrtva bullyinga te koji, s obzirom na poremećaje od kojih pati - zakašnjelo razumijevanje, ADHD i anksioznost, nikad nije bio u stanju majci ispričati sve što su mu radili. Tako je 15-godišnjak uzeo iPad i snimio nasilnike dok su ga maltretirali. No, izgleda kako mu to nije bila nimalo olakotna okolnost.

'Cijela ova situacija je bila prava noćna mora', izjavila je Love za lokalne medije, pomno čuvajući djetetov identitet. 'Sve je to dovelo do stanja u kojem se moj sin osjeća jadno', rekla je.

Pročitajte i ovo Maltretiranje djevojke u Splitu Kriminalistička obrada u tijeku Dvije nasilnice iz Splita noć provele u policijskoj postaji: Prijeti im visoka kazna Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Neizmjerna tuga Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci

Hrabri telefon: Jeste li znali da je svako četvrto dijete zlostavljano?!

Prema zapisniku sa suda od 19. ožujka, dječak je snimio sedam minuta materijala i pritom objasnio kako je to učinio jer mu se nakon maltretiranja uvijek činilo kao da to što je čuo nije bila istina.

Rekao je da su ga kolege iz razreda maltretirale nekoliko mjeseci no to nije mogao nikako dokazati.
'Želio sam neku pomoć. To se nije dogodilo samo jedan put. To se događalo svakog dana u razredu', rekao je dječak.

Love je svjedočila kako se na snimci vidi komunikacija napadača - jedan dječak govori drugome da njezinom sinu skinu hlače. Nastavnik im je u tom trenutku rekao da ukoliko njihov razgovor nema veze s matematikoma tada neka odmah prestanu pričati.

Kasnije se na snimci čuje učitelj kako govori nasilnicama da sjednu na svoja mjesta, a jedan od njih mu odgovara: 'Što? Samo sam ga pokušao prestrašiti'.

No, unatoč snimljenom materijalu, dječak je kažnjen, i to jednodnevnim pritvorom, novčanom kaznom i plaćanjem sudskih troškova, i to samo zato jer je prisluškivanje u njegovoj državi zakonom zabranjeno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene