Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele alternativnu metodu liječenja

Dječak pobjegao s majkom u strahu od kemoterapije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otac 13-godišnjeg dječaka koji je pobjegao sa svojom majkom kako bi izbjegao liječenje kemoterapijom, izrazio je želju za njegovim povratkom.

Dječak Daniel Hauser boluje od Hodginsovog sindroma, izlječivog oblika raka kada se primjenjuje kemoterapija. No njegovi roditelji preferirali su alternativne metode liječenja, stoga je Daniel pobjegao s majkom, dan nakon saslušanja na sudu koje je rezultiralo sudskim nalogom za liječenjem uz pomoć kemoterapije. 'Znam da si preplašena i vjerojatno nisi ni razmišljala previše o mogućim solucijama. Molim te, vrati Dannya kući', poručio je otac Anthony Hauser svojoj ženi Coleen.

Pročitajte i ovo Djevojčica u bolnici (Foto: Getty Images) dramatična borba liječnika i majke Majka odbija kemoterapiju za svoju kćer: ''To je otrov koji ne ubija rak!" Slika nije dostupna Ali zamalo Tatu pustili da kćerkici složi frizuru, slobodno se nasmijte 'konačnom proizvodu'

Policija je izdala nalog za uhićenje, a FBI je pomagao u istrazi. Također se traži i lišavanje roditeljskih prava. Okružni sudac izjavio je kako roditeljska prava sada pripadaju socijalnoj službi kojoj je dodijeljeno skrbništvo nad Danielom. Šef lokalne policije dodao je kako se neće poduzimati dodatne mjere protiv majke ukoliko pokaže volju i vrati sina. U slučaju da bude osuđena po novoj optužnici majku Colleen Hauser čeka i do dvije godine zatvora.

Odbjegli majka i sin navodno su viđeni u južnoj Kaliforniji, a vlasti pretpostavljaju da su pobjegli u Meksiko. Američko udruženje za prevenciju bolesti raka procjenjuje da oko 35 do 50 klinika uz meksičku granicu privlači oboljele od raka alternativnim metodama u odnosu na one koje se primjenjuju u SAD-u. Obitelj Hauser preferira prirodne metode liječenja inspirirani tradicijom američkih indijanaca, no liječnici su upozorili da će Daniel najvjerojatnije preminuti ukoliko ga se ne podvrgne kemoterapiji. Njegovi roditelji svjedočili su da mu je od kemoterapije bilo zlo, te su izrazili brigu da bi ga takav oblik liječenja mogao i usmrtiti. No, otac je promijenio mišljenje te je odlučio surađivati s policijom. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene