Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snaga volje

Dječak pleše balet iako su mu amputirane ruka i obje noge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
4-godišnji dječak hrabro podnosi meningitis zbog kojega je izgubio noge i ruku, pa se odlučio upisati na balet.

Kirurzi su malome Harveyu Phillipsu amputirali obje noge ispod koljena, desnu ruku te prste lijeve ruke kada mu je bilo samo 9-mjeseci. Njegova očajna majka mislila je da se više nikad neće moći igrati, piše Daily Mail. No Harvey ju je uvjerio u suprotno nakon što je gledao svoju 5-godišnju sestricu Kaylu na njenom tečaju baleta. Nevjerojatnom odlučnošću počeo je pohađati satove baleta unatoč invaliditetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prizore redova nećemo gledati Nakon skandala u HNK otkazane izvedbe Orašara: "Zdravlje naših umjetnika nam je na prvom mjestu" Proglašeni najbolji poslodavci za osobe s invaliditetom (Foto: Dnevnik.hr) Velika priznanja Ovo su najbolji poslodavci za osobe s invaliditetom: "Ne razlikuju se od drugih radnika, samo što nekad trebaju pomoć"

Njegova ponosna majka kaže: 'Sve želi probati. Ne razumije značenje riječi ne.' Harvey je naučio trčati, skakati i vrtjeti se uz pomoć posebnih štitnika na nogama. Također je naučio balansirati uz pomoć jedne ruke. 'Baš je u svom elementu kada pleše. Ako ne može raditi stvari koje rade i njegovi prijatelji, pronaći će svoj način. Ponosna sam na njega. Znala sam da će se morati boriti u svojem životu, no drago mi je vidjeti da to čini već sada', dodaje majka.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene