Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preživio stravičnu ozljedu

Dječak pao na bambusov štap koji mu je probio vrat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trinaestogodišnji dječak iz grada Lynchburga u SAD-u doživio je stravičnu nesreću, koja ga je umalo stajala života.

Pročitajte i ovo Mirko Hrgović Mirko Hrgović Bivši nogometaš Dinama i Hajduka pravomoćno osuđen: Sinjaninu je staklom zarezao lice Ilustracija napad u baru Pas napao 5-godišnjaka, majka opisala horor koji su prošli: "Vidjela sam da mu je cijelo lice otkinuto"

Dez Heal igrao se nindži s prijateljem i odlučio štap bambusa zataknuti ispod majice na leđima, no prilikom jednog od brojnih skokova, sve je pošlo po zlu.

'Pretpostavljam da kad je skočio, da se i štap pomaknuo naprijed. Kad smo doskočili na tlo, štap mu je virio van iz vrata', ispričao je za ABC News Dezov prijatelj Nicolas Blencowe. Dezov otac pozvao je hitnu službu, a liječnici mu po dolasku u bolnicu, isprva nisu htjeli dirati štap u vratu, dok ne naprave procjenu.

'Zvuči protuinstinktivno, ali važno je ostaviti predmet na mjestu. Nitko u tom trenutku ne može znati kakvo je oštećenje nastalo u tkivu ispod, a predmet možda efektivno sprječava krvarenje', pojasnio je dr. Abi Mehrotra. Njegov kolega dr. Paul Pepe nadovezao se na to rekavši kako se prvo mora napraviti procjena.

'Ako je prošao kroz arteriju i vi ga povučete, može doći do strašnog krvarenja', istaknuo je Pepe. Srećom po Deza, bambusov štap nije oštetio arteriju. Nakon pažljive procjene i snimanja vrata, liječnici su mogli na siguran način ukloniti štap i spasiti život dječaku. On se u potpunosti oporavio od uistinu zastrašujuće ozljede.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene