Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Italiji

DJEČAK SPAŠEN 48 SATI NAKON LAVINE - ''Što se dogodilo? Koliko je vremena prošlo?''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
48 sati nakon lavine u talijanskom resortu, spasioci su iz lavine izvukli dječaka koji im je rekao da je s dostalom djecom igrao biljar.

U petak su živi iz lavine izvučeni četvero djece i žena, a tijekom noći još četvero odraslih, što je ukupno devet spašenih života.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Ilustracija VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA Drama u Austriji: Lavina zatrpala ljude, najmanje dvoje poginulih, helikopteri nadlijeću područje

10-godišnji dječak Edoardo bio je pri svijesti nakon što su ga spasioci izvukli ispod lavine pod kojom je bio 48 sati. ''Što se dogodilo? Koliko je vremena prošlo? Igrao sam biljar s još nekoliko djece'', rekao je dječak spasiocima, piše Telegraph.

Pitali su ga koliko je djece bilo s njim, a on je dogovorio troje. ''Svi odrasli su bili u drugoj prostoriji. Jedina odrasla osoba koju sam čuo bila je majka djevojčice Ludovica'', odgovorio je dječak. Šestogodišnja djevojčica Ludovica koja je također spašena, spasioce je tražila svoje omiljene kekse.

''Djevojčia je dobro. Njezina je obitelj traumatizirana'', rekla je prijateljica obitelji. Njezin brat Gianfilippo i majka Adriana spašeni su nekoliko sati kasnije. Četvrto spašeno dijete je sedmogodišnji dječak Samuel.

Dva muškarca i dvije žene ranije su izvučeni iz ruševina hotela Rigopianu nakon nekoliko sati borbi i neizvjesnosti hoće li se ruševine pod teretom snijega dodatno urušavati.

Još se traga za 15 osoba, a pet ih je pronađeno mrtvo.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene