Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teške opekline

Beba se pekla na suncu, majka ništa nije poduzela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jednu je majku na plaži u Brightonu više ljudi preklinjalo da makne svoje 5 mjeseci staro dijete sa sunca i ode po pomoć, jer je dijete zadobilo teške opekline, no ona ih nije razumjela.

26-godišnji Alex Coulson vidio je ženu plave kose kako plažom hoda noseći dijete. 'Dječak je bio pun opekotina. Bio je gol i jako crven. Zabrinuo sam se i prišao majci', rekao je Coulson. Temperatura je vani bila 25 stupnjeva Celzijevih, a u Velikoj Britaniji to je bio jedan od najtoplijih dana u godini. 'Jedna žena je došla prije mene i majku zamolila da pokrije svoje dijete, te se s njime makne u sjenu, ali činilo se da majka ne razumije što joj se govori. Zato sam ja pokazao na plikove, koji su se počeli stvarati na dječakovoj nozi i govorio 'opekotine, opekotine', ali ona nije reagirala. Mislim da je bila iz istočne Europe. Dok sam ja držao majku, druga žena je otišla po policiju', opisao je situaciju Coulson.

Pročitajte i ovo Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas" Ilustracija Sud rekao mišljenje Majka otišla s društvom u provod i sina s invaliditetom ostavila samog kod kuće: "Imao je opekline od sunca, ubode i bio je uplašen"

Na plažu su zatim došla dva policajca. 29-godišnja majka je s djetetom putovala iz Londona u Brighton, a s plaže je otišla kolima Hitne pomoći noseći dječaka u rukama, piše Daily mail. Dijete se nalazi u Royal Sussex okružnoj bolnici, a majci prijete optužbe za zanemarivanje. 'Dječakova koža je prepuna plikova, a ozlijede su mogle biti opasne po život', rekao je specijalist za opekotine Baljit Dheansa.

Majka je bila u kupaćem kostimu i izgledala je pijano. Mrmljala je nešto o djetetu, ali nisam je mogla razumjeti zbog naglaska. Kasnije sam čula sirene i vidjela kako je odvozi hitna s djetetom u rukama', dodala je konobarica u Santiago restoranu. 'Djetetu bi se opekotine trebale povući za dva tjedna, no povećane su mu šanse za dobivanje raka kože. Djeca ispod šest mjeseci ne smiju sjediti na suncu, jer se krema za zaštitu od sunca ne smije ni primjenjivati na njima', kaže Barbara Jemic, plastična kirurginja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene