Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontroverzno izlječenje

Dječak čijeg su brata dobili da ga spasi i službeno je zdrav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
12-godišnji Charlie Whitaker bolovao je od rijetkog genetskog poremećaja zbog kojeg mu koštana srž nije proizvodila crvena krvna zrnca.

Bolest mu je dijagnosticirana s tri mjeseca, a tijekom života je svako malo morao u bolnicu. Jedini spas bila mu je transplantacija koštane srži, međutim, nitko iz obitelji nije mu mogao pomoći. 'Njegovi vitalni organi su se gasili. Mogao je umrijeti u snu u bilo kojem trenutku', rekla je njegova majka, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok Pretila osoba Opasna bolest Hrvati su sve deblji: "Amerikanci su otišli na dijetu, a Hrvati preuzeli"

Roditelji su tada posegli za neobičnim pokušajem. Njegova 39-godišnja majka Michelle bila je podvrgnuta umjetnoj oplodnji. Izvadili su joj desetak embrija koje su mikroskopski testirali, a kada su pronašli dva koja su odgovarala Charlieju vratili su ih u majku. Ti embriji nisu pokazivali naznake genetskog poremećaja.

Tako je rođen Charlijev brat Jamie koji je svojim rođenjem starijem bratu spasio život. Naime, liječnici su iz Jamijeve pupčane vrpce izvadili matične stanice i zamrznuli ih. Kada se nakon godinu dana ispostavilo da je Jamie doista zdrav njegove zamrznute stanice presađene su Charlieju.

Komplicirani i dugotrajni postupak ipak se isplatio, Charlie je zdrav, a njegov maleni brat postao je obiteljski heroj. Liječnici su prošlog tjedna potvrdili da je cijeli zahvat uspio. 'Sretan sam, ali ne osjećam se kao junak', rekao je Jamie.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene