Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dječak (9) poginuo pri spašavanju ljubimaca iz požara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Thomas Monahan, 9-godišnji dječak, poginuo je dok je iz goruće kuće pokušavao spasiti svog psa, guštera i ribicu.

Požar koji je u obiteljskoj kući Na Staten Islandu buknuo oko 23 sata ubrzo se iz prizemlja proširio i na kat. Thomasova majka Maria (48) istrčala je iz kuće, a Thomas stariji (47) zgrabio je 8-godišnju kćer Gabrielle i s njom pobjegao van. Mislili su da je 9-godišnji Thomas također već vani. No, on je umjesto na bijeg mislio na svoje ljubimce i pojurio na kat kako bi spasio kuju Sophie, guštera i ribicu. 

Pročitajte i ovo Ilustracija nije mu bilo spasa Muškarac umro nakon što je pojeo omiljenu sirovu deliciju: Zarazio se bakterijom koja jede meso Ilustracija Kolege u šoku Iznenada preminuo glazbeni urednik Hrvatskog radija: "Posvećen glazbi, uvijek je tražio ono najbolje"

Kada su shvatili gdje je Thomas, otac se popeo po ljestvama i izvana pokušao plastičnom stolicom razbiti prozor na Tommyjevoj spavaćoj sobi, no nije uspio. Uzalud je zvao dječaka koji je ležao onesviješten na podu. Dok mu je susjed dodao čekić, vatra se već toliko rasplamsala da je bilo nemoguće ući unutra. 

"Bilo je užasno gledati što se događa. Mislim da bi sigurno ušao unutra da je odmah uspio razbiti prozor", rekao je 62-godišnji susjed Bob koji je prodržavao ljestve Thomasu. 

Vatrogasci su stigli brzo, no ipak prekasno. Veliko srce dječaka koji je želio postati znanstvenik je stalo i pomoći više nije bilo.

"Tommy je pobjegao od majke i potrčao gore kako bi spasio svoje životinje. Svi su mislili da je vani", rekla je 12-godišnja susjeda Samantha Defilippo. 

"Bilo je strašno. Vidjela sam sve što se dogodilo. Vidjela sam kada su ga iznijeli van. Jedan vatrogasac ga je nosio na rukama. Kada su ga stavili u vozilo Hitne pomoći njegov je otac počeo plakati "Tommy, Tommy" i tada su svi počeli plakati. I ja sam plakala", dodala je kroz suze djevojčica. 

Prema prvim informacijama požar je buknuo ili u podrumu ili u prizemlju, no istraga o uzroku još traje. U gašenju su lakše ozlijeđena i 3 vatrogasca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene