Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Potres u Turskoj

Dječak (13) izvučen iz ruševina pet dana nakon potresa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turske spasilačke službe izvukle su rano jutros živog 13-godišnjeg dječaka iz ruševina zgrada srušenih u potresu koji je u nedjelju pogodio jugoistok Turske.

Dječak, koji je spašen u Ercisu, najteže pogođenom gradu, odvezen je vozilom hitne pomoći u bolnicu, objavila je televizija NTV.

Pročitajte i ovo Potres u Turskoj Potres u Turskoj Nakon grozne nesreće napokon su dočekali suđenje: "Tko god je odgovoran za ovo, mora biti osuđen" Potres u Turskoj magnituda 4,1 Potres pogodio Tursku: "Prvo sam pomislio da mi se vrti u glavi"

Spašavanje 13-godišnjeg Ferhata Tokaya malo je popravilo raspoloženje među tisućama stradalnika koji provode već petu hladnu i vlažnu noć bez krova nad glavom, a mnogi od njih još uvijek ne znaju sudbinu članova svojih obitelji i prijatelja.

Riječ je o drugom spašavanju u Ercisu u posljednjih nekoliko sati pošto je jučer poslijepodne iz ruševina spašen jedan muškarac.

U potresu magnitude 7,2 stupnja, koji je u nedjelju pogodio jugoistočnu pokrajinu Van, poginulo je najmanje 535 osoba, a više od 2.300 je ozlijeđeno, prema posljednjem izvješću turskih vlasti.

Preživjeli sada strahuju od smrzavanja i očajnički traže šatore pošto mnogi od njih još spavaju na otvorenome dok hladni val i snijeg dodatno otežavaju pružanje pomoći.

Vlasti su objavile da je uništeno ili teško oštećeno 5.250 domova i pozvale one kojima kuće nisu bitno oštećene da se vrate svojim domovima, ali ljudi strahuju od ulaska u kuće kojima su napukli zidovi.

Neki stradalnici upozorili su na neučinkovitost podjele pomoći, te na profitere koji preuzimaju šatore i zatim ih preprodaju. Brojne države poslale su pomoć zrakoplovima, a vladini dužnosnici najavili su drukčiju distribuciju kako bi osigurali da šatore dobiju oni kojima su stvarno potrebni.

Operacijama spašavanja ne pogoduju ni vremenske prilike budući da meteorolozi prognoziraju da će snijeg padati iduća tri dana. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene