Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri puta uletio u vatru

Dječak (12) iz plamteće kuće izvukao troje braće, sestru i kućne ljubimce!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je u nedjelju u njihovoj kući planuo požar, 12-godišnji Justin Allen Jackson iz Miltona na Floridi hrabro je čak tri puta uletio u vatru da spasi svoje troje mlađe braće i sestru te kućne ljubimce.

'Rekao mi je da ne želi biti poznat, da je samo htio spasiti svoju obitelj', ispričala je za Daily News njegova teta Cri Jackson. 'On uopće nije svjestan težine toga što je učinio. On je heroj'. 

Pročitajte i ovo Zapalila šank u klubu Monaco sedam ozlijeđenih UZNEMIRUJUĆE Konobarica koja je palila šank i zapalila goste puštena na slobodu: DORH objavio detalje Srušio se most u Baltimoreu - 4 Tragedija u Baltimoreu VIDEO Jedna osoba preminula, sve je manje nade za nestale u rijeci: Otkriveno zašto se brod zabio u most

>> Vozač se onesvijestio, dječak preuzeo volan autobusa

Požar u obiteljskoj kući u Miltonu je buknuo oko 2 sata ujutro. Justin Allen je u tom trenutku bio najstarija osoba u kući. Nekoliko puta je utrčao u vatru kako bi spasio svoje troje mlađe braće i 3-godišnju sestru te četiri obiteljska psa.

'Tri puta je ulazio u vatru. Ne jedno, ne dva, nego čak tri puta je uletio u buktinju', kazala je kroz suze njegova teta.

Kada je drugi put ušao u kuću zgrabio je i telefon i nazvao majku koje je radila noćnu smjenu. Kada je ušao treći put otvorio je stražnja vrata kuće kako bi iz kuće mogli izaći i kućni ljubimci. Nažalost, dva psa su stradala u požaru, a jednog još nisu uspjeli pronaći. 'Možda su se i oni vratili u kuću, nismo sigurni što se točno dogodilo', kazala je Cri.

Justinova majka Tiffanie Jackson u tom je trenutku bila na poslu. Radila je noćnu smjenu u obližnjem domu za starije osobe. Njihov otac Dwayne, građevinski radnik, zbog posla je bio izvan države.

Za sada još nije utvrđeno što je uzrokovalo požar. Zbog jake oluje gotovo je cijeli gradić ostao bez električne energije. 'Nije bilo struje pa su upalili svijeće. Tada je jedan od mlađe braće rekao Justinu da vidi vatru'.

Neki susjedi kažu kako su čuli jak, vrlo glasan udarac kratko prije nego je izbio požar. Pretpostavlja se kako bi uzrok mogao biti udar groma.

Obitelj Jackson, koja se na Floridu doselila prije 6 godina iz Teksasa, ostala je doslovce bez svega. Ostalo im je nekoliko obiteljskih fotografija. U pomoć su stoga priskočili susjedi. Skupili su odjeću, hranu i nešto novca i pomogli Jacksonovima dok se ne snađu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene