Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijave policiji

Djeca proživljavaju pakao u ruskim manastirima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski manastir u pokrajini Vladimir sjeveroistočno od Moskve u središtu je skandala zlostavljanja u domu za siromašnu djecu, objavio je ruski pravobranitelj za ljudska prava.

Pet djevojčica, od kojih su tri maloljetne, iz doma pri manastiru Svjato-Bogoljubski, podnijelo je u listopadu lokalnoj policiji tužbu protiv svojih odgojiteljica koje ih zlostavljaju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Prestanite skupljati jeftine političke bodove' Kistanje: Napadačima zabrana približavanja bogoslovima i manastiru! Slika nije dostupna Milanović osudio incident Napadači iz Kistanja će u pritvor: Bogoslove su tukli 'iz mržnje'

>> Domar redovnicama krijumčario drogu pred nosom

Djevojčice su kažnjavane uskraćivanjem hrane, udarcima remenjem, čitanjem molitava do 2 sata ujutro, a morale su i raditi u polju od 3 sata ujutro do 10 navečer.

Pravobranitelj za ljudska prava u Rusiju najavio je opsežnu istragu. Više od 2.000 djece umrlo je u Rusiji u prošloj godini od posljedica nasilja, a nasilju je bilo izloženo 106.000 djece, tvrdi ruski pravobranitelj za djecu Pavel Atahov. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene