Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procijenite sami

Diskriminira li ova snimka žene?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Video kojim je Europska unija u znanost pokušala privući što više nježnijeg spola, naišao je na oštre kritike ženske, ali i muške strane.

Snimka objavljena pod okriljem Europske unije prikazuje tri zgodne mlede žene u kratkim suknjama i visokim potpeticama kako koračaju prema znanstveniku koji sjedi za mikroskopom, te ih odmjerava od glave do pete, piše Escapist magazine.

Pročitajte i ovo Položaj žena - 1 Položaj žena Imaju manje plaće, niže pozicije i manje mirovine, ali: Kad neće milom, onda će europskom direktivom Projekt Zaželi uspio - Zaposlene brojne žene - 4 Zaželi ide u novu fazu Projekt koji je zaposlio nezapošljive da pomažu onima kojima je najteže: "Tri puta je pao u dvorištu pa ga moram dizati, a operirala sam srce"

Naime, Europska je unija naručila video koji znanost prikazuje kao šetnju modnom pistom kako bi privukla što više žena da se zaposle u tom sektoru. Tako je u sklopu kampanje naručen video koji 'priča njihovim jezikom, privuče žensku pozornost i bude zabavan i lako pamtljiv'.

Video nažalost nije polučio očekivani uspjeh, jer su ga žene diljem svijeta osudile i okarakterizirale kao diskriminirajućem. Slično mišljenje dijele i muškarci, pa je zbog negativnih ocjena video povučen.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene