Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvršten u najopasnija mjesta

Discovery Channel: 'Velebit je prekrasan, ali surov'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velebit je, uz Bermudski trokut, pustinje južne Kalifornije i Amazone uvršten među najopasnija mjesta na svijetu. Popularni dokumentarni serijal 'Man, Woman, Wild' odlučio je to provjeriti.

Uz Bermudski trokut, pustinje južne Kalifornije i Amazone, Velebit je uvršten među najopasnija mjesta na svijetu u popularnom dokumentarnom serijalu 'Man, Woman, Wild', koji za Discovery Channel zajedno produciraju supružnici Mykel Hawke i Ruth England.

Pročitajte i ovo Josip Brozičević Zapeli zbog trovanja Pročelnik HGSS-a o akciji spašavanja stranaca na Velebitu: "Ovo je za njih ipak bio prevelik zalogaj. Taj dio nije za neiskusne i nespremne" Život na najhladnijem velebitskom vrhu - 5 Osjet hladnoće minus 25 Reporter Dnevnika Nove TV posjetio najhladnije mjesto u Hrvatskoj: Kako je živjeti i raditi na tim temperaturama?

Ekstremne uvjete poput zaostalih mina iz Domovinskog rata, pećina koje se urušavaju, strmih uspona na jakom suncu i vjetru te potpune izolacije na vrhu planine supružnici su iskusili na Velebitu. Za njega, pak, tvrde da je prekrasan, ali surov.

'Man, Woman, Wild' dokumentarni je serijal koji se redovito prikazuje na Discovery Channelu od 2010. godine i vrlo je uspješan. Epizodu koja je posvećena Velebitu i nazvana 'Hrvatska spiljska odiseja', gledatelji će moći pogledati u ponedjeljak, 3. rujna, u 20 sati.

>> Danas će se na nebu pojaviti 'Plavi Mjesec'

Sam je serijal zamišljen tako da se supružnike četiri dana i četiri noći ostavi same na opasnoj lokaciji, samo s nožem i odjećom. Epizoda na Velebitu počinje u podzemnoj pećini, u kojoj par izbjegava provalije i padajuće stalaktite i traže protok zraka, koji bi im trebao pokazati put do površine. Na površini ih, pak, čekaju neobilježena minska polja i potraga za vodom na visokim temperaturama.

Par gledatelje podučava tehnikama preživljavanja, koje ovisno o lokaciji na kojoj snimaju, uključuju raznovrsne stvari. Hawke je bivši član Zelenih beretki, a u 20 godina karijere prošao je sve, od borbe protiv pobunjenika i uvježbavanja UN-ovih mirovnih snaga u ratom podijeljenoj Africi, vođenja ratne klinike, do izviđanja i akcija spašavanja za vrijeme vrhunca kolumbijskog rata zbog droge. Ruth England, pak, snima dokumentarce o prirodnim fenomenima, plemenskim društvima i egzotičnim životinjama po cijelom svijetu, tako da ni za nju Velebit nije bio prvo iskustvo divljine.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene