Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sama odstupila

Direktorica tajne službe Bijele kuće podnijela ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktorica tajne službe, elitne službe za zaštitu američkog predsjednika, podnijela je u srijedu ostavku nakon više skandala povezanih sa sigurnošću Bijele kuće i nedavnog upada u nju, rekao je njezin nadležni ministar Jeh Johnson.

Direktorica Julia Pierson priznala je u utorak "nedopustive" propuste svoje službe zadužene za zaštitu predsjednika i njegove obitelji.

Pročitajte i ovo Mohamad Štajeh Rat u Gazi Palestinski premijer podnio ostavku: "To ima smisla samo u kontekstu dogovora za sljedeću fazu" Demostracije protiv Katalin Novák - 1 Orban ostao bez suradnice Mađarska predsjednica podnijela ostavku: Iza odluke stoji skandal povezan s pedofilom

"Danas mi je Julia Pierson, direktorica tajne službe, ponudila ostavku koju sam prihvatio", rekao je ministar domovinske sigurnosti Jeh Johnson, odajući priznanje Pierson za njezin tridesetogodišnji rad u toj elitnoj policiji.

Direktorica tajne službe priznala propust pri upadu u Bijelu kuću

Za privremenog direktora je imenovao Josepha Clancyja koji je 2011. iz tajne službe otišao u mirovinu, navodi se u priopćenju.

Do njezine ostavke je došlo nakon upada jednog muškarca u Bijelu kuću 19. rujna. On je preskočio ogradu i uspio ući u zgradu a da ga tajna služba nije zaustavila. Slučaj je potaknuo živu polemiku o radu te elitne policije.

Zastupnički dom će osnovati neovisno istražno povjerenstvo koje će preispitati rad kompletne službe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene