Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Diplomati u Vijeću sigurnosti UN različito o izvješću o Kosovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diplomati u Vijeću sigurnosti UN-a neslužbeno su razmatrali izvješće o istrazi oko izgreda koji su se u ožujku dogodili u sudu u Kosovskoj Mitrovici.

Snage UNMIK policije i KFOR-a intervenirale su 17. ožujka i iz zgrade suda u Mitrovici izbacile srpske djelatnike koji su nasilno upali u zgradu tražeći povratak u te sudove. U neredima koji su uslijedili poginuo je jedan ukrajinski vojnik a ozlijeđeno je najmanje 100 osoba među kojima većinom pripadnici UNMIK-a i KFOR-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vijeće sigurnosti poručilo Srbiji 'Rasprava oko statusa Kosova mora biti okončana' Slika nije dostupna Vijeće sigurnosti VS: SAD pohvalio Mesićev posjet Kosovu

Ruski veleposlanik Vitalij Čurkin rekao je novinarima da je istraga UN-a utvrdila da je uporaba sile protiv kosovskih Srba bila "apsolutno neopravdana"

Diplomati zapadnih zemalja rekli su da je istraga donekle kritizirala akciju UN-ovih snaga i pokazala da je ignoriran savjet za smirivanje stanja koji je poslan iz sjedišta Svjetske organizacije, ali da su vojnici i policajci djelovali u okviru svog mandata.

Glasnogovornik UN-a rekao je da izvješće još nije službeno stavljeno na raspravu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene