Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Da su imali podršku...

'Nakon napada na WTC razmišljalo se i o nuklearnom napadu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među opcijama koje su se javile kao reakcija na napad na WTC 11. rujna 2001. bio je i nukelarni napad, otkriva njemački diplomat, tadašnji Schroederov savjetnik.

Nuklearni napad na Afganistan bio je tema za stolom u Washingtonu nakon terorističkih napada od 11. septembra 2001. godine, izjavio je Michael Steiner, aktualni njemački ambasador u Indiji koji je radio kao savjetnik njemačkog kancelara Gerharda Schrodera u vrijeme napada na WTC 11. rujna 2001., za Spiegel.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teorije zavjere VIDEO Ovo je dokaz da zrakoplov nije udario Blizance? Slika nije dostupna 12. obljetnica Napadi 11. rujna 2001.: Ovako je tekao dan koji je promijenio svijet

'Sve je bilo napisano. Oni su zaista istraživali sve mogućnosti', izjavio je Steiner, potvrđujući da je među opcijama o kojima se razgovaralo tada bio i nuklearni napad.

Bivši agent FBI-ja: CIA je mogla spriječiti napade na WTC, sve su znali

U Berlinu se pojavila zabrinutost da su Amerikanci toliko šokirani napadima koji su odnijeli 3.000 života, da će pretjerano reagirati, izjavio je Steiner. Dodao je da se usprotivio Schroderovom planu da izrazi 'bezuvjetnu podršku' Sjedinjenim Američkim Državama, rekavši da ni jedna zemlja ne bi trebala dobiti tu vrstu podrške od Njemačke. Kancelar je tada povukao svoj plan, otkrio je Steiner.

Napadi na teritoriju SAD-a 11. rujna 2001. bili su prekretnica u posthladnoratnom svijetu, šaljući SAD u globalni rat protiv islamskog terorizma. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene