Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem je riješen

Havarija na ISS-u: Dio zaštitnog omotača pluta svemirom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na samom početku svemirske šetnje izvan Međunarodne svemirske postaje (ISS) dogodio se manji izgred kada je američkoj astronautkinji Peggy Whitson ispao iz ruku dio zaštitnog omotača koji sada plovi svemirom.

Ova sitna nezgoda, za koju stručnjaci NASA-e kažu da neće ugroziti sigurnost postaje i astronauta, dogodila se dok je Whitson pokušavala presaviti omotač koji služi kao termička zaštita i zaštita od mikrometeorita i staviti ga u torbu, pokazuju snimke koje je NASA-ina televizija izravno prenosila.

Pročitajte i ovo Sergej Šojgu i Vladimir Putin Oružje u svemiru Putin odgovorio na glasine da razvija svemirsko nuklearno naoružanje: "SAD zna..." Kalifornijski požar iz svemira (Foto: AFP) Odnijeli najmanje 25 života Zastrašujuće snimke: Pogledajte kako kalifornijski požari izgledaju iz svemira

Ovim osmim izlaskom u svemir Peggy Whitson je postavila rekord u ukupnom vremenu provedenom u svemirskoj šetnji za žene, srušivši rekord Suni Williams od 50 sati i 40 minuta.

Apsolutni rekorder na tom polju je Rus Anatolij Solovjov koji je izašao u svemir najmanje 16 puta i ondje proveo više od 82 sata.

Peggy Whitson (57), koja je ujedno i najstarija žena u orbiti, u ovoj zadnjoj šetnji pratio je sunarodnjak Shane Kimbrough. Njih dvoje su u 6,5-satnom boravku izvan ISS-a trebali pripremiti pristanište za buduće komercijalne letove i izvesti radove na održavanju stanice. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene