Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DRUGA STRANA POZNATOG GRADA

Ulice kojima se usude hodati samo najhrabriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rijetki turisti maknut će se od blještavila poznatog grada kako bi zavirili u njegove manje spektakularne dijelove.

Rijetki turisti skloni su maknuti se od glamuroznih dijelova Los Angelesa kako bi vidjeli njegovo podzemlje. Novinar portala News.com.au odlučio je istražiti kako se živi u manje istaknutim ulicama, te doživio šok.

Pročitajte i ovo Talijanska policija Nakon napada u Rusiji I naši susjedi na oprezu: Još jedna europska zemlja podigla razinu opasnosti od terorizma Ilustracija Je li povezano? Detektivi tražili nestale studente iz 2014. pa i sami nestali: Pronađeni su, ali sve je i dalje obavijeno velom tajne

Zloglasno naselje beskućnika, područje koje se sastoji od 54 bloka, dio je grada u koji se turiste ne šalje. Taj dio centra grada dom je za između 3 i 6 tisuća beskućnika i beskućnica.

Iako je većina kvartova u centru posljednjih nekoliko godina obnavljana, Skid Row ostao je netaknut. Zato je kontrast među novim dijelovima centra i Skid Rowom golem. U samo nekoliko minuta može se doći iz dijela grada koji obiluje restoranima, barovima i trgovinama u kutak za koji se čini da su ga svi u potpunosti zaboravili.

Tamo vas prvo 'pogodi' smrad jer sanitarni uvjeti su katastrofalni. A srceparajuće je gledati ljude koji u toj bijedi žive, spavaju na pločnicima ili u improviziranim skloništima pod ceradama.

Dok New York ima najveću populaciju beskućnika, LA ima najveći broj stanovnika koji nemaju bilo kakvo sklonište. U Gradu anđela, dvije trećine od ukupno 40 tisuća beskućnika su stalno bez krova nad glavom. Mnogi od njih žive na ulicama Skid Rowa i u predgrađima koja okružuju LA.

Ove godine u Los Angelesu u porastu je i broj zločina, najviše u središtu grada. U prvih šest mjeseci 2015. zabilježno je povećanje od 12,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Skid Row nije jedina gradska četvrt u kojoj se teško živi. Tu je i Compton, smješten južno od grada, rodno mjesto gangsta rapa s poviješću protkanom kriminalom, korupcijom i dugovima. Compton ima jednu od najviših stopa ubojstava u okrugu LA.

Kvart u kojem se teško živi je i Westmont. Jedan od najsmrtonosnijih dijelova u kojem je jedna od avenija prozvana alejom smrti. A u njoj je između 2007. i 2014. oko 60 ljudi ubijeno, većinom upucano, piše News.com.au.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene