Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rješavanje "robe"

Bizarno: Svi trikovi kojima dileri pokušavaju izbjeći uhićenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bizarnim načinima dileri prilikom prodaje droge pokušavaju izbjeći uhićenja. Među njima je i razmjena vrećice heroina poljupcem.

Muškarac koji je u Srbiji poljupcem pokušao "prebaciti" paketić narkotika djevojci u usta, poslužio se starim trikom koji već godinama koriste dileri heroina da bi izbjegli uhićenje, piše Blic.

Pročitajte i ovo Uhićenje u Njemačkoj; ilustracija - 4 Angažirano 130 policajaca Uhićena pripadnica Frakcije Crvene armije: Skrivala se 30 godina, neki članovi su još u bijegu Stotine se okupile diljem Europe kako bi oplakivale Navaljnog i osudile Putina - 5 Nakon smrti Alekseja Navaljnog FOTO Ruska policija odvodi građane, prosvjednici se okupljaju izvan granica: ''Sad više nemamo nade za lijepu Rusiju u budućnosti''

Ovaj 44-godišnjak međutim, nije bio te sreće, jer je policija već imala dojavu o predaji droge. Snage reda napravile su ''sačekušu'' te dilera uhitili na djelu - s vrećicom punom droge u ustima dok se ljubio s djevojkom koja je tu drogu kupovala.

U vrećici se, kako je kasnije utvrđeno, nalazilo 1,6 grama heroina. Diler je uhićen, a djevojka je dobila krivičnu prijavu, ali bez pritvora.

Policajci koji se godinama bave lovom na dilere droge kažu da je trik s poljupcem još devedesetih godina u Srbiju uveo jedan od tada najpoznatijih novobeogradskih dilera, izvjesni Siniša V.

''Siniša je imao vojsku dilera na Novom Beogradu i svi su radili po istom principu. Heroin su pakirali u vrećice, koje su obavezno držali u ustima. To je bio način da izbjegnu policiju. Naredio im je da u slučaju bilo kakve policijske akcije, vrećicu progutaju i tako izbjegnu uhićenje. Na 200 metara od njegove zgrade, nijedan diler nije smio držati drogu ni na jednom drugom mjestu osim u ustima. A vrećicu su poslije gutanja mogli izbaciti preko stolice, pa im je droga ostajala'', ispričao je za Blic jedan od iskusnih operativaca srpske policije.

Sakrivanje u ustima je stari iskusni trik dilera heroina, ali se sada koristi i za mnoge druge droge. ''Poanta je samo da vrećica s drogom bude upakirana tako da se može izbaciti preko stolice, a da se droga ne prosuje'', kaže sugovornik.

Trikovi koje koriste dileri

Droga se u vrećici skriva u analni pa čak i u vaginalni otvor - metoda koju mnogi dileri koriste za švercanje droge preko granice, jer je to jedan od najmanje rizičnih načina. Međutim, kada postoje prethodni operativni podaci policije, kada se očekuje takav prijenos, uhićenje je neminovno.

''Najbizarnija situacija bila je kada su policajci pretresom jednog dilera do gole kože, otkrili četiri vrećice narkotika i to skrivenih, ni manje ni više u njegovom spolnom organu. Vrećice je sakrio povlačenjem kožice na penisu'', navodi izvor.

Ulični dileri koriste razne trikove da zametnu tragove, ali je njihovo razotkrivanje značajno i za roditelje koji sumnjaju u svoju djecu.

''I dileri i narkomani drogu često kriju u kutiji cigareta sa strane, u ulošcima "zipo" upaljača, ispod uložaka za obuću, u mobilnom telefonu, kao i u raznim predmetima koji se mogu legalno kupiti'', objasnio je sugovornik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene