Obavijesti Video Pretražite Navigacija
7,1 stupanj

SNAŽAN POTRES ZATRESAO NOVI ZELAND Evakuirani dijelovi zemlje, pokrenut i tsunami

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novozelandske službe civilne zaštite naredile su rano u petak evakuaciju nekih obalnih područja zbog straha da će potres koji se dogodio 130 kilometara od obale uzrokovati tsunami.

Zasad nema dojava o mogućim žrtvama ili materijalnoj šteti. Potres magnitude 7,1 po Richteru pogodio je na dubini od 55 kilometara u 4:37 po lokalnom vremenu morsko područje 130 kilometara sjeveroistočno od općine Te Araroa na Sjevernom otoku, objavila je državna služba za potrese Geonet.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Filipine Usred noći Potres jačine 6,8 pogodio Filipine: Procjenjuje se mogućnost tsunamija Krhotine na zemljištu svetišta Onohiyoshi u gradu Kanazawa, prefektura Ishikawa iz minute u minutu FOTO/VIDEO Četiri osobe poginule u razornom potresu u Japanu: U vlakovima zaglavljeno 1400 ljudi, podrhtavanja će trajati mjesecima

Korisnici Twittera sa Sjevernog otoka izvijestili su o podrhtavanju koje ih je probudilo.

Potres je izazvao i tsunami, ali on nije izazvao dodatne posljedice, obzirom da je Pacifički centar za upozorenje od tsunamija dojavio da je plimni val bio visine tek 21 centimetar, prenosi BBC.

Stanovnici koji žive u blizini grada Gisbornea, najbližeg epicentru, dobili su naredbu o evakuaciji na viša područja ili da se udalje što više od obale.

Ministarstvo civilne zaštite i hitnih situacija, te njihovi znanstveni savjetnici, i dalje razmatraju ozbiljnost prijetnje od tsunamija, a njihovi američki i čileanski kolege smatraju kako ona ne postoji na pacifičkim obalama dviju Amerika.

Novozelandske vlasti prenose informacije i o nestanku struje na istočnoj obali. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene