Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kupio Isaac Wolf

Dijamant 'Ružičasta zvijezda' prodan za nevjerojatan iznos

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ružičasta zvijezda', besprijekorni ružičasti dijamant veličine šljive, prodan je za 83,02 milijuna dolara u Ženevi, što je svjetski rekordna cijena za dragi kamen na aukciji, rekla je dražbovna kuća Sotheby's.

'Dijamant je kupio Isaac Wolf i preimenovan je u Ružičasti san', rekao je Matthhew Weigman, direktor Sotheby'sa za komunikacije. Wolfa, trgovca dijamantima iz New Yorka, predstavljao je ponuditelj na dražbi i Sotheby's kaže kako konačna prodajna cijena uključuje kupčevu proviziju.

Ukupno se četvero ljudi, među kojima i dvojica azijskih kupaca, natjecalo za ovalni dijamant koji je stavljen na prsten i teži 59,60 karata, rekao je Weigman. Kada je Sotheby'sov dražbovatelj David Bennet udarcem bata u ženevskoj dvorani za prodaje označio završetak aukcije prolomio se pljesak. 'Oprostit ćete mi', rekao je dok se dvoranom razlijegala melodija iz 'Pinka pantera'.

Pročitajte i ovo Žuti dijamant (Foto: DD Mines) Ima 544 karata U kanadskom rudniku iskopali najveći sjevernoamerički dijamant - velik kao jaje Ovaj mali dijamant u sebi sadrži mineral koji do sada nitko nikada nije vidio (Foto: Nester Korolev/UBC/Live Science) Tražili ga godinama Znanstvenici u transu: Ovaj mali dijamant u sebi sadrži mineral koji do sada nitko nikada nije vidio

>> Najveći narančasti dijamant prodan je za nevjerojatnih...

Ružičasta zvijezda, prava zvijezda Sotheby'eve prodaje dragulja u Ženevi, izrezan je i izglačan iz 132,5 karatnog nebrušenog dijamanta kojeg je iskopao De Beers negdje u Africi 1999., prema Sotheby'su koji kaže kako nema informaciju o njegovu točnom zemljopisnom podrijetlu. (Hina

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene