Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tek na početku

Deutsche Bank pod istragom zbog pranja novca u SAD-u?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američke pravosudne vlasti provode istragu nad Deutsche Bank i drugim svjetskim bankama koje su navodno prebacivale milijarde dolara za Iran, Sudan i druge države pod sankcijama, objavio je u subotu The New York Times.

Istraga je tek na početku, kazali su dužnosnici listu, dodajući da Deutsche Bank nakon 2008. nije vršio prebacivanje novca za iranske klijente putem operacija u Sjedinjenim Državama. Glasnogovornik banke nije želio komentirati pisanje lista.

Pročitajte i ovo Ilustracija Biznis SD karticama Hrvatska se zbog milijunske utaje poreza našla na karti financijskog kriminala u Europskoj Uniji Ilustracija čistka u Salvadoru Zbog prijevara s kreditima uhićeno više od 100 ljudi: Posuđivali s kamatom od 20 posto i prali novac od droge

>> Deutsche Bank plaća 553 milijuna dolara SAD-u zbog fiskalnih prevara

Kazao je samo da je 2007. banka odlučila da se "neće upuštati u nove transakcije s institucijama iz država kao što su Iran, Sirija, Sudan i Sjeverna Koreja i da će "prekinuti postojeće kontakte koliko je to pravno moguće."

Istraga protiv Deutsche Bank dio je niza istraga koje se od 2009. provode nad financijskim institucijama koje se sumnjiči da su često prebacivale novac za iranske banke i tvrtke, koristeći zakonsku rupu u Sjedinjenim Državama, koja je ukinuta 2008., piše list. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene