Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izazvali zgražanje svih

'ZABAVA DOBRODOŠLICE ZLU' Sotonisti otkrili kip Baphometa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz povike "Hail Satan" (Pozdrav Sotoni), u Detroitu u SAD-u je u noći sa subote na nedjelju otkriven brončani kip Baphometa. Događaj je izazvao burne reakcije...

Otkrivanju kontroverznog kipa visokog 3 metra u Detroitu nazočile su stotine građana u subotu u 23:30 sati, a lokacija tog kipa skrivana je do posljednjeg trenutka, kako bi sotonisti na taj način onemogućili bilo kakav pokušaj sprječavanja otkrivanja kipa u Detroitu.

Pročitajte i ovo Prijeteće pismo Muka koja traje mjesecima Čudovišna sotonistička pisma upućena onima koji stoje na prvoj crti obrane od korone: "Pisalo je da mi je duša prokleta, da neću naći spas..." Djevojčice su imale noževe (Foto: Bartow County Police) U posljednji tren spriječili pokolj Strava na Floridi: Djevojčice u školi planirale ubiti 15 kolega pa piti njihovu krv

Nedugo nakon otkrivanja izbio je i kršćanski prosvjed u kojem je lokalni pastor predstavu sotonističkog kulta nazvao "zabavom dobrodošlice zlu".

Kontroverzni kip prikazuje humanoidnu figuru na tronu, koja ima kozja kopita i potkoljenice, tijelo muškarca i rogatu kozju glavu te krila na leđima. Kip isto prikazuje dječaka i djevojčicu kako gledaju tu spodobu sa strahopoštovanjem.

VIDEO Ovako izgleda unutrašnjost kuće sotonističkog ubojice

Satanic Temple pokušao je kip Baphometa postaviti pored spomenika 10 božjih zapovjedi u Oklahom State Capitolu još 2012. godine, no bezuspješno. Nedavno je Vrhovni sud Oklahome zadao udarac i kršćanskoj zajednici, presudivši kako spomenik 10 božjih zapovjedi nije u skladu s određenim dijelovima državnog zakona, koji zabranjuje korištenje državnog vlasništva u korist bilo koje religije, prenosi Independent.

Sotonisti nakon Detroita imaju novi plan - odnijeti kip u Arkansas, gdje je ranije 2015. godine lokalni guverner odobrio postavljanje još jednog spomenika 10 božjih zapovjedi. Plan je medijima iznio vođa sotonističkog kulta u Detroitu, Jex Blackmore.

Poslužio za rušenje reda vitezova templara

Baphomet je termin koji je izvorno služio da bi se opisao idol ili božanstvo kojem su se navodno klanjali vitezovi templari još u 14. stoljeću. Tek naknadno je taj groteskni idol postao dio raznoraznih okultno-mističnih tradicija.

Termin je postao popularan tek u 19. stoljeću, kad se raširila i debata te špekulacije oko razloga zbog kojih je potisnut red vitezova templara.

Od godine 1856., Baphomet se asocira s crtežom "Sabbatic Goat" (sabatska koza ili subotnja koza), kojeg je napravio Eliphas Levi i koji sadrži binarne elemente koji prikazuju "sumu svemira", odnosno muškarca, ženu, dobro i zlo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene