Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bore mu se za život

Detalji ubilačkog napada u supermarketu: Policajac heroj spasio živote ponudivši se za taoca

Francuski specijalci (Foto: AFP)
Francuski specijalci (Foto: AFP) Foto: Afp
Potpukovnik policije Arnaud Beltrame pokazao je u petak izvanrednu hrabrost tijekom talačke krize u Trebesu, na jugu Francuske predajući se otmičaru u zamjenu za oslobađanje talaca.

Časnik (45) je "spasio živote i služi na čast našoj vojsci i našoj zemlji", rekao je predsjednik Emmanuel Macron odajući priznanje za "hrabrost" tom policajcu koji se "trenutačno bori za život".

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev "Ubijte ih sve!" Putinov trbuhozborac najavio brutalnu osvetu za pokolj: "Moraju biti ubijeni, ali mnogo je važnije od toga..." Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski

Napadač je ubio dvije osobe u supermarketu u okolici Carcassonnea, na jugu Francuske, kada je Beltrame "izlažući život opasnosti odlučio predati se u zamjenu za taoce koje je otmičar držao u supermarketu", rekao je državni odvjetnik u Parizu Francois Molins na tiskovnoj konferenciji.

Policajac je "ostavio svoj telefon otvoren na stolu (...) i kada smo čuli pucnjeve GIGN (elitna postrojba redarstvenih snaga) je intervenirao" i ustrijelio napadača koji je tvrdio da pripada džihadističkoj skupini Islamskoj državi, rekao je novinarima nešto ranije ministar unutarnjih poslova Gerard Collomb.

"To je herojski čin na kakav su naviknuti policajci koji služe svojoj zemlji", zaključio je ministar.

Napadač je policajca dvaput pogodio hitcem i zadao mu je više udaraca nožem, rekao je za AFP izvor blizak istrazi.

Nekoliko trenutaka kasnije, izlazeći iz bolnice u kojoj leži policajac, ministar je dodao da njegov čin zaslužuje "priznanje čitave zemlje".

Zanimljivo je da je taj časnik, oženjen bez djece, u prosincu 2017. sudjelovao u vježbi u kojoj se simuliralo masovno ubojstvo u supermarketu na tom području, piše regionalni dnevnik La Depeche du Midi.

Redarstvene snage redovito izvode takve vježbe kako bi bile spremnije za intervenciju u slučaju napada. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene