Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka narednih dana

Berlusconi prijeti uskraćivanjem povjerenja Montiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski blok desnoga centra će u neradnih nekoliko dana odlučiti da li će uskratiti povjerenje premijeru Mariju Montiju u parlamentu ili ga podržati do izbora u travnju sljedeće godine, rekao je u subotu bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi.

Montijevu vladu neizabranih tehnokrata podržava lijevi i desni centar. Morala bi dati ostavku ukoliko izgubi potporu cijeloga desnoga centra. Berlusconi je krititički govorio o Montijevoj vladi koja je prema njegovoj ocjeni svojom oštrom politikom štednje dovela Italiju u još težu recesiju.

Pročitajte i ovo Pitbuli napali dijete tragedija u Italiji Dva pitbula rastrgala 13-mjesečnog dječaka dok se igrao u dvorištu: Majka ga je pokušala spasiti, nju su izgrizli Slika nije dostupna Dužnička kriza Monti: Traženje pomoći MMF-a nikad nije bila opcija

>> Berlusconi se predomislio: 'Ipak ću ostati u politici!'

"Narednih dana ćemo odlučiti da li ćemo Montiju uskratiti povjerenje", najavio je Berlusconi na konferenciji za novinare u Monzi kod Milana. Montijeva vlada je došla na vlast nakon pada Berlusconijeve vlade u studenome 2011. Berlusconi je također rekao kako neće biti kandidat za premijera na općim izborima sljedećega travnja.

Ranije je u subotu rekao kako će ostati u politici izazvavši nagađanja da je promijenio mišljenje nakon što ga je milanski sud u petak osudio na četiri godine zatvora zbog porezne prijevare. Prošle srijede Berlusconi je rekao da se neće kandidirati na izborima iduće godine.

Sudska presuda uključuje i petogodišnju zabranu obnašanja javnih dužnosti, ali budući da presuda nije izvršna dok sve mogućnosti žalbe nisu iscrpljene Berlusconi bi se mogao kandidirati na sljedećim izborima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene