Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uljezi u ekosustavu

Desetine burmanskih pitona uhvaćeno i ubijeno na Floridi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U velikoj akciji lova na strašnog burmanskog pitona koja je trajala mjesec dana u nacionalnom parku Everglades na Floridi uhvaćeno je i ubijeno 68 gmazova koji prijete ekosustavu toga kraja, priopćili su u subotu organizatori.

Najveći piton je bio dug više od 4,30 m a lovcu je donio nagradu od 1.000 dolara (750 eura), dodaje Povjerenstvo za zaštitu flore i faune na Floridi (FWC).

Više od 600 sudionika iz 38 američkih država i Kanade sudjelovalo je u tom lovu na burmanskog pitona od 10. siječnja do 10. veljače.

Pročitajte i ovo Uragan poharao Floridu - 1 Opasnost još nije prošla VIDEO/FOTO Uragan Idalia poharao Floridu: Val od gotovo 5 metara potopio naselje, stotine tisuća ljudi bez struje Satelitska snimka uragana Idalia Građani se evakuiraju Dramatična snimka iz svemira: Uragan ide prema Floridi, ima putanju koja nije viđena više od 170 godina - "Ovo mi je prvi zbog kojeg sam zbilja zabrinut"

>> VIDEO Najezda zmija u centru za dječju skrb

Stručnjaci misle da su prvi pitoni koji su došli u Everglades bili kućni ljubimci koje su vlasnici napustili ili su pobjegli tijekom uragana Andrewa 1992. Kako se brzo razmnožavaju, sada su brojniji na Floridi od lokalnih vrsta.

Njihovim širenjem može se protumačiti pad broja malih sisavaca kao što su lasice, zečevi, rakuni i drugi divlji štakori u Evergladesu, ocjenjuju znanstvenici.

Nakon jednomjesečne potrage ulovljeno je i ubijeno 68 pitona. "To je dosad neviđen broj primjeraka te vrste, što će nam pomoći da odgovorimo na neka pitanja o njima i omogućiti nam da ih uspješnije uklanjamo iz svoje okoline", rekao je glasnogovornik FWC-a Nick Wiley.

Ubijene zmije će se poslati na sveučilište u Floridi radi proučavanja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene