Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema primirja

Deset mrtvih na dan početka škole u Donecku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deset osoba poginulo je u srijedu u Donecku pošto su granate pogodile školu i monovolumen koji se nalazio u obližnjoj ulici na dan početka nove školske godine, usprkos prekidu vatre potpisanom između ukrajinske vlade i proruskih pobunjenika, prenose agencije.

Deset dana nakon potpisivanja sporazuma u Minsku, kojim se predviđa uspostava tampon zone između ukrajinske vojske i sektora koji kontroliraju separatisti duž ruske granice, granata je pala na taksi monovolumen na autobusnom stajalištu pri čemu je šest osoba poginulo a jedna je ranjena, izvijestila je regionalna uprava, prenosi AFP.

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara? Ilustracija Opasno stanje Članica NATO-a poziva Ukrajinu da prijeđe Putinovu crvenu liniju: "Gađajte ih!"

U istom trenutku jedna je granata pala pet metara od škole, usmrtivši četiri i ranivši osam osoba, po istom izvoru. Više od 200 osoba nalazilo se u ustanovi.

Sedam ukrajinskih vojnika ubijeno u napadu separatista

Među poginulima nije bilo djece, premda očevici navode da su u granatiranju poginuli jedan profesor i jedan roditelj koji je doveo svoje dijete u školu, prvog dana nove školske godine.

Škola se nalazi u okrugu Kievski, četiri kilometara od zračne luke Doneck, poprišta intenzivnih sukoba zadnjih dana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene