Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kuće 'nenastanjive'

Deseci tisuća Njujorčana morat će se preseliti nakon Sandy

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više desetaka tisuća Njujorčana pogođenih uraganom Sandy morat će biti preseljeno, izjavio je guverner države Andrew Cuomo.

Na konferenciji za tisak naglasio je problem s hladnoćom zbog čega kuće bez struje postaju "nenastanjive". Njujorški gradonačelnik Michael Bloomberg ocijenio je da je samo u New Yorku preseljenje nužno za "30 do 40 tisuća osoba".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nestašica zbog Sandy New York kao nekoć Jugoslavija: Benzin se toči po sustavu 'par-nepar'! Slika nije dostupna Nove vremenske neprilike VIDEO: Nisu ni počistili nered od Sandy, a već im stigla nova oluja

>> Enormno topljenje leda na Arktiku pridonijelo je da 'Sandy' ostane zauvijek zapamćena

Približno 730.000 osoba i dalje je bez struje u državi New York, od kojih 130.000 u New Yorku, istaknuo je Cuomo. Njihova situacija postala je još teža nestašicom benzina, neophodnog za generatore potrebne za grijanje.

Cuomo je u nedjelju kazao da je došlo do "poboljšanja" što se tiče benzina, ali je priznao da se problemi nastavljaju. "Potrebno je strpljenje", kazao je on, s obzirom na ponekad višesatna čekanja na benzinskim crpkama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene