Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dehidrirao irački predsjednik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Irački predsjednik Jalal Talabani pati od "premorenosti i dehidracije", ali je izvan životne opasnosti, izvijestili su iz njegova ureda, dan pošto je primljen u bolnicu u Jordanu.

"Prvi nalazi pretraga pokazuju da je njegovo stanje stabilno i da nema razloga za zabrinutost", piše u priopćenju predsjedničkog ureda, u kojemu se dodaje da su "svi vitalni organi predsjednika u dobrome stanju".

Pročitajte i ovo Izbori, ilustracija Traži šefa kampanje Promijenio ime u Doslovno Bilo Tko Drugi i ušao u izbornu utrku: "Mogli ste odabrati bolje!" Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili"

"Pretrage su pokazale da njegova ekselencija pati od premorenosti zbog koje je izgubio puno tekućine i dehidrirao", dodaje isti izvor.

74-godišnji Talabani je izabran za predsjednika u travnju 2005. Prvi je kurdski predsjednik u povijesti suvremenog Iraka, a u travnju 2006. je ponovno izabran na četverogodišnji mandat.

Kao tradicionalni regulator iračke političke pozornice, posljednjih dana je u više navrata pokušavao smiriti napetosti u različitim aferama koje bi mogle dodatno pojačati sektaške sukobe u Iraku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene