Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Globalni problemi

SVJETSKA ELITA NA SASTANKU Raste zabrinutost zbog loših vijesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Forumu u Davosu sjedjeluje 2500 uglednika iz politike i gospodarstva.

Politička i poslovna elita stigla je u Davos na Svjetski gospodarski forum (WEF), zabrinuta zbog stanja svjetske ekonomije, pogotovo nakon što je MMF smanjio prognoze rasta za ovu godinu zbog usporavanja gospodarskih aktivnosti u Kini.

U utorak je MMF, naime, objavio da će ove godine svjetsko gospodarstvo rasti 3,4 posto što je manje od 3,6 posto koliko su iznosile prognoze u listopadu. Godišnje istraživanje koje je konzultantska tvrtka PWC provela među 1400 predsjednika uprava kompanija iz cijelog svijeta pokazalo je da ih je samo 35 posto sigurno kako će ove godine ostvariti bolje rezultate nego lani.

Zabrinutost zbog onoga što se događa s kineskom ekonomijom, cijene nafte koje su u padu i migrantska kriza teme su koje će dominirati ovogodišnjim Svjetskim gospodarskim forumom.
No, ima i drugih tema. Primjerice, američki potpredsjednik Joe Biden kazao je u utorak kako je jedan od prioriteta vlade SAD-a pronalazak lijeka za rak. Bidenu je prošle godine od ove bolesti umro sin. Uz njega, u Davos dolazi i glavni državni tajnik John Kerry.

U Davosu neće biti njemačke kancelarke Angele Merkel koja je trenutno zaokupljena pritiscima u svojoj zemlji i stranci zbog migrantske krize.

U utorak navečer glumac Leonardo DiCaprio, inače UN-ov ambasador, primio je priznanje za angažman oko ukazivanja na važnost klimatskih promjena, piše Irish Times.
 

Pročitajte i ovo Donald Trump trumpove ludorije Ljude koji su upali na Kapitol nazvao je domoljubima pa ponovio zlokobnu prijetnju: "Ako ne pobijedim..." Slika nije dostupna Rekordan broj političara i poslovnjaka Terorizam i nova kriza u eurozoni glavne teme u Davosu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene