Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imigrantska kriza i Vladimir Putin

OZBILJNA UPOZORENJA 'Europska unija se raspada'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
George Soros upozorava kako je zbog imigrantske krize Europska unija u velikoj opasnosti.

'Europa se raspada', upozorio je ne Svjetskom ekonomskom forumu u švicarskom Davosu milijarder George Soros.

'Europska imigrantska politika u potpunoj je panici. Zbog velikog priljeva imigranta smanjena je mogućnost da se oni asimiliraju i integriraju u zemlje u koje su došli. Svi su van sebe. To je kao da je izbio požar u kinu, a nigdje ne piše gdje je izlaz za nuždu', izjavio je Soros i dodao kako izbjegličku krizu još više pogoršava ruski predsjednik Vladimir Putin jer 'bombardira civile u Siriji'.

'Putin želi da se Europa slomi', kazao je poznati milijarder. Obrušio se i na Donalda Trupa za kojeg je kazao da radi za Islamsku državu, prenosi Guardian.

U intervjuu za TV Bloomberg, također u Davosu, kazao je da se događaju slične stvari kao i 2008. kada je počela globalna financijska kriza. Samo što ovaj put ne dolazi iz Amerike, nego s istoka, iz Kine.

'Situacija je ozbiljna. Kinezi su predugo čekali da promijene model rasta njihove ekonomije od onog koji je baziran na izvozu na onaj koji će se oslanjati na domaću potrošnju. Tako da pad kineskog gospodarstva nizbježan', kazao je Soros koji ipak smatra da Kina može riješiti problem deflacije jer imaju više od tri bilijuna deviznih rezervi.
 

Pročitajte i ovo Grupa azijskih imigranata sjedi na klupi u Sao Teotoniju Važan primjer Zemlja emigranata postala je useljenička destinacija: ''Novac je dobar, posao je dobar i budućnost je dobra'' Slika nije dostupna Zabrinuti su UNHCR kaže da neće raditi u grčkim prihvatnim centrima

Osim Kine, na svjetsko gospodarstvo nepovoljan utjecaj imaju i cijena sirove nafte te devalvacija. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene