Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori u Velikoj Britaniji

David Cameron zadržava glavne ministre u novoj vladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer David Cameron potvrdio je u petak spremnost za kontinuitet zadržavši četvero svojih ministara iz prethodne vlade, nakon osvajanja drugog mandata na izborima.

George Osborne, Theresa May, Philip Hammond i Michael Fallon, četvero važnih ministara u vladi, potvrđeni su na dužnosti ministra financija, odnosno ministrice unutarnjih poslova, ministra vanjskih poslova i ministra obrane.

Pročitajte i ovo Sadiq Khan, novi stari gradonačelnik Londona Povijesni mandat Po treći put sjeo na čelo europske prijestolnice: Pretekao i prethodnika Borisa Johnsona Slika nije dostupna Moskva odbacuje optužbe LONDON ZABRINUT Razmatraju poduzimanje daljnjih akcija protiv Rusije

David Cameron, koji je sva imenovanja objavio na Twitteru, dodijelio je ministru financija Georgeu Osborneu i naslov 'prvog državnog tajnika', što znači da je drugi čovjek u vladi.

U prošloj vladi drugi čovjek je bio liberalno-demokratski vicepremijer Nick Clegg čija je stranka na izborima u četvrtak pretrpjela strahovit poraz.

Cameron osvojio većinu u parlamentu, Clegg, Milliband i Farage dali ostavku

Cameron koji je u zastupničkom domu osvojio apsolutnu većinu od 331 mjesta, najavio je da će nakon pet godina koaliranja s liberalnim demokratima sastaviti isključivo konzervativnu vladu.

Nakon reizbora, Cameron je rekao da će nastaviti svoju politiku štednje kako bi javne financije doveo u ravnotežu.

Cameron je spomenuo Georgea Osbornea i Theresu May kao svoje moguće nasljednike, budući da se ne kani kandidirati za treći mandat. Usto je kao treću mogućnost naveo ime Borisa Johnsona, gradonačelnika Londona koji je u četvrtak izabran za zastupnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene