Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon referenduma

David Cameron: Oduševljen sam, poštovat ćemo dogovor u cjelosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer Škotima je obećao nove ovlasti već u siječnju sljedeće godine, a istaknuo je i da će zemlja biti "poštovana u cijelosti".

Škoti su se izjasnili, očuvali su našu zemlju i zajedništvo četiriju nacija. Ova debata zaključena je za generacije, ako ne i doživotno. Čuli smo glas Škotske i sad se moraju čuti i milijuni britanskih glasova, komentirao je u jutrašnjem obraćanju uživo britanski premijer David Cameron rezultat jučer održanog referenduma kojim su građani Škotske odlučili da žele ostati u sastavu Ujedinjenog Kraljevstva.

Pročitajte i ovo Ilustracija laseri na ratnim brodovima Novo moćno oružje moći će pogoditi kovanicu s udaljenosti od jednog kilometra, a to će koštati tek malo više od 11 eura Slika nije dostupna Rezultati referenduma VIDEO Škoti su rekli NE: Pogledajte emotivne reakcije!

"Oduševljen sam, kao i milijuni drugih ljudi", dodao je Cameron te kazao da će ispuniti obećanje te kako će sve četiri nacije u sastavu Ujedinjenog Kraljevstva imati jednaki tretman.

Škoti su rekli NE!

Škotima je obećao nove ovlasti već u siječnju sljedeće godine, a istaknuo je i da će zemlja biti "poštovana u cijelosti". Dodao je da bi Engleska, Whales i Sjeverna Irska trebale biti u mogućnosti glasati o porezima, potrošnji i socijalnoj skrbi.

Kako su tijekom kampanje za referendum tri najveće političke stranke u Ujedinjenom Kraljevstvu potpisale sporazum kojim su se obvezale da će Škotska dobiti veću moć unutar unije, očekuje se da će se nacrt s prijedlozima objaviti u sljedećih mjesec dana te da bi se do kraja studenoga trebalo pronaći rješenje. Zakon kojim bi Škotska dobila veće ovlasti unutar unije trebao bi već 25. siječnja 2015. biti spreman za izglasavanje u britanskom parlamentu. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene