Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Darfur: Glavnog tajnika UN-a dočekali provladini prosvjednici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjednici su dočekali u Darfuru glavnog tajnika UN-a Bana Ki-moona, koji je došao u tu regiju na zapadu Sudana kako bi osobno stekao uvid u životne uvjete oko 2,5 milijuna ljudi u izbjegličkim logorima, s provladinim sloganima.

Skupina prosvjednika uručila je Banu pismo u kojem se navodi da izbjeglice iz Darfura traže pomoć Ujedinjenih naroda da se vrate u svoja sela otkuda su bili prisiljeni pobjeći zbog nasilja.

Pročitajte i ovo Opća skupština UN-a glasa o priznanju Palestine 25 država suzdržano Opća skupština UN-a podržala palestinsko članstvo: Pogledajte kako je glasala Hrvatska Prosvjed Izraelaca ispred zgrade UNRWA-e u Jeruzalemu Nakon niza prosvjeda U Jeruzalemu zapaljena zgrada UN-ove agencije: "Životi osoblja UN-a došli su u ozbiljnu opasnost"

Ban je obećao da će pojačati napore za okončanje četverogodišnjeg sukoba i pozvao je svijet da pomogne izbjeglicama.

On je rekao da je planirano razmještanje 26.000 pripadnika mirovnih snaga misije Afričke unije i UN-a u Darfuru sada na "dobrom putu" te da je "najvažnije da sada započne proces političkih pregovora".

Glavni tajnik sastao se s dužnosnicima misije Afričke unije, koja je trenutačno na terenu, koji su ga izvijestili da snage sada imaju manje od 6.000 od odobrenih 7.000 pripadnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene