Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Urotnički planirali umorstvo'

Danski sud proglasio četvorku krivom za terorizam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danski sud proglasio je krivima četvoricu muškaraca koji su urotnički planirali umorstvo velikog broja ljudi zaposlenih u novinama što su objavile karikaturu proroka Muhameda 2005. godine.

Trojica švedskih državljana i jedan Tunišanin izjasnili su se pred sudom da nisu krivi po optužnici, iako je jedan od njih priznao da je kriv za ilegalno posjedovanje oružja.

Muškarci, uhićeni u zajedničkoj dansko-švedskoj policijskoj operaciji krajem 2010., proglašeni su krivima po glavnoj točki optužnice za terorizam, ali su, zbog tehničkih razloga, oslobođeni po dvije točke za posjedovanje oružja, izjavili su sudski dužnosnici.

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić ex. Rimac Udarac za obranu Visoki kazneni sud o slučaju Josipe Pleslić: "Obrana je imala vremena iznijeti svoje argumente" Julian Assange mogao bi biti izručen SAD-u ročište o odluci 20. svibnja SAD dao jamstva britanskom sudu za Assangeovo izručenje, obitelj u nevjerici: " To su besramna zavaravanja"

>> Uhićena petorica zbog priprema napada na list 'Jyllands-Posten'

Sutkinja Katrine Eriksen rekla je da su meta planiranog napada bili uredi novina Jyllands-Possten koje su prve objavile karikature proroka Muhameda prije sedam godina te da je cilj bio ubiti što je moguće više ljudi.

‘Optuženi... su krivi za terorizam’, rekla je Eriksen. ‘Oni su dogovorili i pripremili akciju za ubojstvo ljudi.’ (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene