Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Danski princ Joachim oženio se drugi put

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danski princ Joachim jučer je drugi put uplovio u bračnu luku, oženivši se Francuskinjom Marie Cavallier na svečanosti održanoj u malenu gradu na jugu zemlje.

Vjenčanju su prisustvovale okrunjene glave iz susjednih skandinavskih zemalja, švedska princeza Victoria i norveški princ Haakon. No za razliku od raskošna Joachimova prvog vjenčanja za Alexandru Manley rođenu u Hong Kongu, koje je održano u Kopenhagnu, ovo je bilo puno skromnije, a prisustovalo mu je 'samo' 300 uzvanika.

Pročitajte i ovo Hrvatica imala dva muža Sud je kaznio Hrvatica osuđena jer je imala jednog supruga u Njemačkoj, drugog u Hrvatskoj: "Jedan dan samo je nestala" Søren Pape Poulsen U 52. godini Preminuo vođa danskih konzervativaca: "Zadnje što je doživio bio je veliki pljesak stranačkih kolega"

Mladence je vjenčao kopenhaški biskup Erik Norman Svendsen koji je 2004. vjenčao i starijeg Joachimova brata princa Frederika i Australku Mary Donaldson. Svečanost je održana u crkvi Mogeltonder blizu dvorca Schakenborg. U dvorcu je organizirana privatna svečanost.

Joachim (38) u travnju 2005. rastao se od princeze Alexandre, tri godine nakon što su se upoznali. U proljeće iste godine Joachim je počeo gajiti nježne osjećaje prema Marie Cavallier. Kako zakon nalaže i Cavallier je primila dansko državljanstvo. Nedavno je u intervjuu za jedan list rekla da joj je malo neugodno što još ne zna danski jezik, no nada se da će joj život ondje pomoći da ga progovori što skorije.

Bivša Joachimova supruga Alexandra s kojom princ ima dvoje djece Dance je vrlo brzo pridobila svladavši jezik u kratkom razdoblju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene