Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kao dio izvješća

Danski list objavio karikature iz Charlie Hebdoa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danski list Berlingske objavio je karikature koje se bave islamom iz francuskog satiričnog časopisa Charlie Hebdo, kao dio izvješća o napadu na uredništvo toga časopisa u Parizu u kojemu je u srijedu ubijeno 12 ljudi.

Tiskano izdanje lista Berlingske od četvrtka, čiji je sadržaj objavljen tijekom noći na internetu, prikazuje nekoliko posljednjih naslovnica francuskog lista. Jedna od njih prikazuje proroka Muhameda i druge osobe povezane s islamom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Charlie Hebdo Nova kotroverzna naslovnica satiričnog tjednika: "Nećemo dopustiti francuskoj vladi da prijeđe granicu" Slika nije dostupna ŠVEDSKI UMJETNIK Poginuo autor karikature proroka Muhameda: Smrtno stradala i dva policajca, još se ne zna što je uzrok nesreće

Te su karikature, objavljene u Charlie Hebdo, izazvale ljutnju mnogih muslimana, a jedan od napadača na uredništvo lista uzviknuo je nakon pokolja "osvetili smo proroka Muhameda".

Glavna urednica Berlingskea Lisbeth Knudsen izjavila je da objavljivanje karikatura nije znak prosvjeda.

UŽIVO Nova pucnjava u Parizu, ranjena dva policajca

"Tiskat ćemo ih da bismo pokazali kakva je to vrsta časopisa koja je pogođena tim strašnim događajem", rekla je Knudsen za novinsku agenciju BNB.

Izvršni urednik vodećeg talijanskog lista Corriere della Sera u srijedu na večer je izjavio da će njegov list svakodnevno objavljivati karikature iz Charlie Hebdoa.

Danski list Jyllands-Posten objavio je 2005. godina 12 karikatura različitih autora, na većini kojih je bio prikazan prorok Muhamed, što je izazvalo prosvjede diljem islamskog svijeta i smrt najmanje 50 ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene