Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istekao zadani rok

FOTO Danski i norveški brodovi krenuli prema Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norveški i danski vojni brodovi u petak su iz Cipra zaplovili prema Siriji gdje će biti pratnja brodu s prvim teretom sirijskoga kemijskog oružja, izvijestio je vojni glasnogovornik.

Evakuacija najopasnijih kemijskih agensa iz Sirije trebala je, prema prvobitnim planovima biti završena prije 31. siječnja, no taj je datum istekao, a novi još nije donesen. "Norveško-danska misija čija je zadaća prevesti sirijske kemijske agense do mjesta na kojemu će biti uništene jutros je isplovila iz Limassola", rekao je glasnogovornik norveške vojske Lars Magne Hovtun.

Pročitajte i ovo Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde" Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih

Stručnjaci dogovorili plan transporta sirijskog kemijskog oružja

U skladu s planom o uništenju sirijskoga kemijskog oružja koji je odobrilo UN-ovo vijeće sigurnosti, ono će biti dovezeno u sirijsku luku Latakiju, ukrcano na danske i norveške brodove koji će otploviti prema Italiji gdje će biti prekrcano na američki brod MV Cape Ray, koji će za tu potrebu biti posebno opremljen kako bi se na njemu obavilo uništenje kemijskog oružja.

Odvoz najopasnijih kemijskih agensa prva je i ključna etapa plana o uništenju sirijskoga kemijskog oružja usvojenog na prijedlog Washingtona i Moskve, a cijela akcija trebala bi biti dovršena do polovine 2014. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene