Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Danska: Političarke smiju nositi hidžab, ali burku ne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnica danske narodne stranke poznate po svojoj protuimigrantskoj politici u utorak je izrazila žaljenje zbog toga što će muslimanskim političarkama biti dopušteno da u danskome parlamentu govore prekrivene maramom hidžabom.

"Ne slažemo se s tom odlukom", rekla je Pia Kjaersgaard za novinsku agenciju Ritzau i dodala da je njezina stranka nadglasana.

Pročitajte i ovo Danska zastava Pod pritiskom Zapovjednik danske vojske dao ostavku Mette Frederiksen pozvala i druge da to učine Danska premijerka: "Svu artiljeriju koju imamo poslat ćemo Ukrajini"

Ona je to rekla nakon što je parlament donio odluku o odjeći koju zastupnice smiju nositi u parlamentu, a čime je završena višemjesečna debata.

"Riječ je o poštovanju prema glasačima", kaže predsjednik parlamenta Thor Pedersen za javni radio DR. Prema njegovim riječima, poštuje se pravo glasača da izaberu političarke koje su možda odlučile nositi hidžab.

Postignut je dogovor da hidžab može, ali zastupnice ipak ne smiju u parlament u burki, velu koji prekriva cijelo tijelo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene