Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Povijesno glasovanje'

Danska odobrila vjenčanje homoskesualaca u crkvama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danski je parlament usvojio zakon kojim se omogućava sklapanje istopolnih brakova u Danskoj narodnoj evangelističkoj crkvi.

Ovaj zakon stupa na snagu 15. lipnja pa će tako Danska stati uz bok zemljama kao što su Island i Švedska, koje dopuštaju potpunu ceremoniju vjenčanja homoseksualaca.

Pročitajte i ovo U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Sve više stranih radnika U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama" Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast

Godine 1989. Danska je postala prva zemlja koja je dozvolila registriranje istospolnih veza, piše Telegraph.

>> Slovenija: Dječji časopis objavio priču o 'sretnoj, istospolnoj obitelji'

Danski ministar za crkvu Manu Sareen rekao je da je ovo glasovanje 'povijesno'. 'Mislim da je veoma važno dati članovima crkve mogućnost da se vjenčaju', smatra Sareen.

Prema zakonu, svećenici mogu i odbiti vjenčati homoseksualni par, ali tada im nadležni biskup mora osigurati crkvu u kojoj će moći stupiti u brak.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene